Fremhæver Wozniacki: - Hun kan blive farlig

Den tidligere topspiller Nathalie Dechy kan se et vendepunkt for Caroline Wozniacki i denne uges turnering i Doha

Caroline Wozniacki har ikke spillet siden Australian Open - men nu forsøger hun igen. Foto: Roger Parker/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD
Caroline Wozniacki har ikke spillet siden Australian Open - men nu forsøger hun igen. Foto: Roger Parker/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD

Tre sejre og to nederlag er det foreløbig blevet til for Caroline Wozniacki i 2019, hvor gigt-sygdommen senest har forhindret hende i at spille med ved Fed Cup i Polen.

Alligevel er danskeren en af de fem spillere, som den tidligere topspiller, franske Nathalie Dechy, tror på i denne uge i Doha, hvor Wozniacki efter planen gør comeback.

Den tidligere verdens-11'er og tredobbelte Grand Slam-vinder i double forventer at se et vendepunkt for danskeren. Det forklarer hun over for WTA-forbundets officielle side.

- Jeg mener ikke, at Caroline Wozniacki helt har fundet sin rytme her i 2019, lyder det fra Dechy.

- Hun har behov for at kunne stole på sig selv fysisk. At gå gennem hendes helbredsproblemer skal udfordre hendes selvtillid.

- Men jeg føler, at hvis hun begynder at vinde et par store kampe, så kan momentum gøre hende farlig, forklarer franskmanden.

Wozniacki skal i aktion igen for første gang siden Australian Open. Foto: Anne Parker/ International Sports fotos
Wozniacki skal i aktion igen for første gang siden Australian Open. Foto: Anne Parker/ International Sports fotos
 

Hun peger på Kiki Bertens, Ashleigh Barty, Elina Svitolina og Caroline Garcia som de øvrige, der er værd at holde øje med i Doha udover danskeren.

- Kiki Bertens er på vej frem, og langsomt men sikkert er hun kommet ind i top-10, og selvfølgelig kommer hun fra titlen i St. Petersburg sidste uge.

- Hun gør det fantastisk med sin træner Raemon Sluiter, hun er meget kraftfuld, får mange bolde tilbage og er en god server. Jeg husker også, at banerne i Doha er hurtige, og det vil passe hende godt, forklarer WTA-forbundets ekspert.

Hun forventer også at se Ashleigh Barty i top-10 snart, mens Elina Svitolina er en favorit i den kommende uge, fordi sluttede 2018 godt af og tidligere har vist sig godt frem i Mellemøsten. Endelig fremhæves landsmanden Caroline Garcia, der dog kun betegnes som en outsider.

Det var slet ikke planen, at Caroline Wozniacki skulle spille i Doha i år, men hun har sent i forløbet valgt at tage imod et wildcard til turneringen, hvor hun to gange tidligere har været i finalen.

- Vi tager nok derned om tre-fire dage, men er hun ikke hundrede procent, så spiller hun ikke, sagde far og træner Piotr Wozniacki tidligere på ugen til Ekstra Bladet.

Wozniacki i aktion i sidste års Qatar Open i Doha. Foto: Ritzau/Scanpix/KARIM JAAFAR
Wozniacki i aktion i sidste års Qatar Open i Doha. Foto: Ritzau/Scanpix/KARIM JAAFAR

Andrea Petkovic i aktion inden sit kollaps. Foto: Ritzau Scanpix/Adnan Abidi Tennis Stoppet af læger efter uhyggeligt kollaps: - Jeg var helt væk

Caroline Wozniacki ryster champagneflasken efter sin grand slam i Australien. Men også finansielt har hun kunnet lade propperne springe. Foto: AP Sport og Spil Her er Danmarks bedst betalte sportsstjerner: Caroline rammer 100 millioner!

Wozniacki møder efter planen en kvalifikationsspiller i første runde, mens hun i anden runde står til Aliaksandra Sasnovich eller Su-Wei Hsieh, og så venter fjerdeseedede Elina Svitolina i en eventuel kvartfinale, mens førsteseedede Simona Halep kan være modstanderen i en semifinale.

Sidste år blev netop semifinalen endestationen for danskeren i Doha, hvor Petra Kvitova blev for stærk.

Caroline Wozniacki er de seneste uger gledet fra tredjepladsen på verdensranglisten og ned som nummer 10, mens hun på ranglisten alene baseret på 2019-resultater er nede som nummer 55.

WOZNIACKI I 2019
Australian Open
VUNDET

6-3, 6-4 - Alison Van Uytvanck
VUNDET
6-1, 6-3 - Johanna Larsson
TABT
6-4, 4-6, 6-3 - Maria Sharapova

Auckland
VUNDET

6-3, 6-2 - Laura Siegemund
TABT
4-6, 4-6 - Bianca Andreescu

Wozniacki poserer for kameraet. Foto: Splash Tennis Caroline i højst usædvanlig kjole

Caroline Wozniacki forlader banen efter sin seneste kamp, nederlaget til Maria Sharapova i Melbourne. Hendes gigtsygdom spiller desværre med. Foto: Roger Parker Tennis Piotr med trist nyt om Caroline: Hun er ikke den samme lige nu

Sorgen er stadig ubærlig, selv om der er gået syv år, siden Filippa omkom i en trafikulykke. Foto: Olivia Loftlund Sport og Spil Dansk tennishelts store sorg: Min datter døde i trafikulykke

Holger Rune må pakke til godt 30 rejseuger om året, men han elsker heldigvis livet på sportens globale landevej. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Verdens bedste 15-årige: Rundt om stortalentet Holger Rune

56 kommentarer
Vis kommentarer