Annonce:
Annonce:

Frygter dansk stalker: Øger tennisstjernes sikkerhed

En dansk mand er mistænkt for over de seneste måneder at have stalket rumænske Simona Halep på de sociale medier - så voldsomt, at man nu frygter for tennisspillerens sikkerhed

Halep er angiveligt blevet stalket af en dansk mand (Foto: AP)
Halep er angiveligt blevet stalket af en dansk mand (Foto: AP)
Annonce:
Følg Tennis

Rumænske Simona Halep er en utrolig dygtig tennisspiller. Således rangerer hun i øjeblikket som nummer 3 på verdensranglisten og har flere store sejre på WTA-touren bag sig. Men der er en bagside til succes'en. En dansk stalker har angiveligt udsat rumæneren for trusler og gennem flere måneder bombarderet hende med beskeder på sociale medier som facebook og twitter.

I øjeblikket spiller 23-årige Halep WTA-turneringen i Stuttgart, hvor blandt andre også danske Caroline Wozniacki deltager, og her har man set sig nødsaget til at øge sikkerheden omkring tennisstjernen.

Det sker på baggrund af nogle helt konkrete beskeder, hvor den danske mand skulle have skrevet, at Halep er den værste person, at hun vil lære at vise ham disrespekt, og at han vil sende negative vibrationer til Stuttgart, efterfulgt af billeder af nogle fly.

Nadal efter nederlag: Jeg spillede rædselsfuldt

Annonce:

- Vores sikkerhedspersonale er selvfølgelig opmærksom på den situation, og har og vil tage alle nødvendige midler i brug for at sikre spillerens sikkerhed, skriver kommunikationschefen for Porsche Tennis Grand Prix Claus-Peter Andorka i en mail til Ekstra Bladet.

Andorka ønsker ikke at uddybe, hvordan man vil beskytte Halep, og da spilleren ikke har kamp før fredag, er hun heller ikke tilgængelig for en kommentar.

Simon Halep vandt i marts BNP Paribas Open over Jelena Jankovic (Foto: AP)
Simon Halep vandt i marts BNP Paribas Open over Jelena Jankovic (Foto: AP)
 

Det er en rumænsk avis, der har skrevet om sagen torsdag. Den har gennemgået alle danskerens beskeder og fundet en lang række beskeder, som tenderer mordtrusler og lignende. I alt skal danskeren have skrevet over 2.000 tweets (beskeder på twitter) direkte til eller om Halep - eller cirka 15 om dagen.

I flere af beskederne, der nu er slettet, fortæller han, at han elsker hende, at hun er en prinsesse, for så at blive rasende, hvis hun ikke vil afkræfte rygter om, at hun har en kæreste eller skal giftes.

Annonce:

- Simona Halep - Du er en kælling uden hjerte - jeg sladrer om dig - du slår mine billeder til og fra - det er tid til tiebreak - jeg ødelægger dig. Hvis du prøvede mit helvede, ville du dø, skriver den danske mand i et tilfælde.

Wozniacki besejrede farlig tjekke

Eksperter forklarer til den rumænske avis, at danskeren må have alvorlige psykiske problemer og muligvis lider af et mindreværdskompleks. De taler om et helt klassisk tilfælde, hvor personen det ene øjeblik fortæller smukke ting, og det næste øjeblik vil gøre alt for at ødelægge personen, man er besat af.

Ekstra Bladet har været i kontakt med den danske mand, der fortæller, at han aldrig kunne finde på at gøre noget ondt. At han har fortrudt de hårde beskeder, han har skrevet og derfor også slettet dem.

Han fortæller, at han har været fan af Simona Halep lang tid før, hun blev en af tennissportens absolut store spillere, og at han også har en fanside. Han siger yderligere, at han aldrig har truet hende, men kun bakket hende op.

Annonce:

Efter historien kom frem, har den danske mand modtaget utallige dødstrusler, og han har derfor meldt sagen til politiet. Ekstra Bladet kender mandens identitet, men har på grund af sagens karakter valgt at anonymisere ham.

Vi har også spurgt politiet, hvad de kender til sagen, men de er endnu ikke vendt tilbage.

Seles blev overfaldet på banen
Tennissporten har al mulig grund til at frygte for sindsforvirrede personer. Tilbage i 1993 blev den dengang blot 19-årige Monica Seles overfaldet på banen og stukket i ryggen med en kniv af en gal fan. Gunter Parche ville ikke dræbe Seles, men blot gøre hende ondt. Parche var besat af tyske Steffi Graf, der på det tidspunkt kæmpede hårdt med Seles om at sidde på tennistronen. Flere tusinde tilskuere og millioner af tv-seere blev vidner til et af de mest rystende øjeblikke i tennissporten.

Monica Seles blev overfaldet den 30. april 1993. Det bør Halep dog ikke frygte ifølge den danske mand (Arkivfoto: AP)
Monica Seles blev overfaldet den 30. april 1993. Det bør Halep dog ikke frygte ifølge den danske mand (Arkivfoto: AP)
 

Derfor øger man nu sikkerheden omkring Simona Halep. Parche blev i øvrigt aldrig fængslet, men modtog en behandlingsdom på grund af sin mentale tilstand.

Simona Halep står til at møde danske Caroline Wozniacki i semifinalen ved den tyske turnering.

Annonce:

 Tennisstjernen vil skilles: Og konen er gal!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: