Genopliver eventyr: Løchte og mester-makker til Wimbledon

De historiske 2012-vindere i double har fået wildcard til årets turnering

Så glade var de, da svenske Robert Lindstedt og Horia Tecau var besejret i 2012-finalen (Foto: AP)
Så glade var de, da svenske Robert Lindstedt og Horia Tecau var besejret i 2012-finalen (Foto: AP)

Det var et vaskeægte eventyr, der blev skrevet, da Frederik Løchte Nielsen og Jonathan Marray i 2012.

Englænderen, der trak danskeren med ind i turneringen på et wildcard, var selvsagt undertippede, men sammen gik de hele vejen - blandt andet via en semifinalesejr over verdens bedste par, de amerikanske Bryan-brødre.

Nu får de chancen for at genoplive eventyret, for Wimbledon har netop annonceret, at det tidligere mesterpar igen får et wildcard til årets turnering.

Frederik Løchte hyldes i Kongens Have, da han er vendt hjem med trofæet (Polfoto)
Frederik Løchte hyldes i Kongens Have, da han er vendt hjem med trofæet (Polfoto)
 

Siden har den nu 31-årige dansker igen valgt at satse på karrieren som single-spiller, og derfor er han gledet ned ad verdensranglisten til en nuværende plads som nummer 244 - i øvrigt samme placering, som han oppebærer i single. Løchte var på et tidspunkt helt oppe som nummer 17 på double-ranglisten og kunne have valgt en givtigere karriere der, men han valgte at holde fast i sin glæde ved at udvikle sig som singlespiller.

Samtidig forsøgte Marray, der i dag er nummer 63 på double-ranglisten, sig selvsagt med nye double-makkere, men nu glæder de sig til at spille sammen igen. I hvert fald har danskeren netop udtrykt sin glæde i nedenstående tweet:

Wimbledon-eventyret i 2012 vakte ikke mindst følelser, fordi det var blev udspillet et år efter Kurt Nielsens død. Han var Frederik Løchte Nielsens farfar og tidligere single-finalist, og hans største ønske havde været at se barnebarnet stå på græstæppet i London SW19.

1/8-finalen i Surbiton blev endestationen for Frederik Løchte Nielsen. (Foto: AP/Björn Lindgren) Tennis Løchte taber tæt kamp på græsset i London

Kan Løchte udnytte wildcard og vinde igen?

1 kommentar
Vis kommentarer