Gentager fiasko: Topspiller ryger ud i første runde

For andet år i træk må Simona Halep forlade Australian Open efter nederlag i første runde

Simona Halep er for andet år i træk ude af Australian Open i første runde. Foto: AP
Simona Halep er for andet år i træk ude af Australian Open i første runde. Foto: AP

Første runde blev noget overraskende endestationen for den fjerdeseedede rumæner Simona Halep ved Australian Open i Melbourne.

Det er andet år i træk, at Halep må tage hjem efter første runde.

Mandag stod amerikaneren Shelby Rogers på den anden side af nettet, og Simona Halep fandt aldrig et svar på modstanderens tunge spil.

Simona Halep fik lægehjælp efter at have tabt første sæt, men lige lidt hjalp det. Kampen endte med de overbevisende cifre 6-3, 6-1 i amerikanerens favør.

Sidste år måtte Simona Halep også pakke sin tennistaske i Melbourne efter en enkelt kamp. Det var, da hun havde tabt til den kinesiske kvalifikationsspiller Zhang Shuai.

Amerikanske Shelby Rogers var ikke overraskende glad efter sejren på Rod Laver Arena.

- Det er ret utroligt. Jeg spillede virkelig godt i dag, siger Rogers, der er nummer 52 i verden.

- Der er ingen lette kampe på dette niveau, så jeg er glad for at være videre, og jeg tager meget selvtillid med fra kampen, tilføjer hun.

Den hårdtslående spanier Garbiñe Muguruza er også videre til anden runde i Melbourne.

Selv om den syvendeseedede spanier havde problemer med en skade i kampen mod New Zealands Marina Erakovic, lykkedes det hende at gøre kampen færdig i to sæt med cifrene 7-5, 6-4.

Muguruza, der sidste år vandt French Open, måtte have hjælp af en læge i første sæt - tilsyneladende på grund af en skade i foden.

- Det er meget svært, når man begynder at spille og begynder at mærke smerten, siger Garbiñe Muguruza efter kampen.

- Jeg prøvede at bevare roen og kæmpe for sejren. Det er altid svært mod Marina, og jeg er meget glad, da det er årets første grand slam. Man er altid lidt nervøs, tilføjer hun.

Muguruza markerede sig for alvor som en magtfaktor på kvindernes WTA-tour, da hun sidste år slog Serena Williams i to sæt i finalen på Roland Garros i French Open.

Siden har niveauet været svingende for den 23-årige spanier, der aldrig er nået længere end fjerde runde ved Australian Open.

Caroline Wozniacki spillede forleden i over tre timer i meget høj varme, og det kan komme hende til gode tirsdag. Foto:AP Tennis Stegende hede får Wozniacki til at justere inden første kamp