Grand Slam-vinder er gode nyheder for Wozniacki

Arantxa Sánchez Vicario kan ende med at være det, der skal til for den danske tennis-stjerne, vurderer tidligere topspiller

Caroline Wozniacki prøver sig med endnu en træner. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki prøver sig med endnu en træner. (Foto: AP)

Der er flere ting, der får øjenbrynene til at ryge op i panden ved tanken om Caroline Wozniackis nyoprettede samarbejde med spanske Arantxa Sánchez Vicario.

Den pensionerede Grand Slam-vinder har ikke nogen videre træner-erfaring og var som aktiv stærkest på grus - modsat Wozniacki, der traditionelt har det sværest på netop det langsomme underlag.

Tilmed får Wozniacki en kvinde som træner, hvilket hun aldrig har prøvet før.

Alligevel ser den tidligere topspiller Tine Scheuer-Larsen en fidus i ansættelsen af den tredobbelte French Open-mester.

- Selvom hun ikke har den store træner-erfaring, er det jo ikke fordi, hun har været væk fra sporten. Og med den historik og de resultater, er det noget af en kapacitet, Caroline får tilknyttet. Jeg synes, det er spændende for hende, siger Scheuer-Larsen til Ekstra Bladet.

Positivt at det er en kvinde
- Sánchez Vicario har prøvet at vinde en Grand Slam-turnering - endda på Roland Garros (French Open, red.), og der kommer altså nogle gode råd fra sådan en, som andre har svært ved at give. Der kan ligge meget psykologi i netop det, siger hun.

Caroline Wozniacki og NFL-spilleren J.J. Watt var tilsyneladende sammen på Fischer Island, hvor den danske tennisspiller bor. (Foto: Instagram) Tennis - 12. apr. 2015 - kl. 08:19 Wozniacki og NFL-superstjerne sammen i rigmands-paradis

- At det tilmed er en kvinde, ser jeg kun som noget positivt. Så kan man virkelig tale om en person, der har stået i samme situation, siger Scheuer-Larsen.

Arantxa Sánchez Vicario ved Rogers Cup i Canada sidste år. (Foto: AP)
Arantxa Sánchez Vicario ved Rogers Cup i Canada sidste år. (Foto: AP)
 

Hun kender personligt den spanske stjerne, der fra slutningen af firserne og ti år frem huserede i de største turneringer, vandt 14 Grand Slam-titler og nåede to OL-finaler. De spillede mod hinanden, og personlighedsmæssigt får Wozniacki en humør-bombe at arbejde med.

- Jeg husker hende som en meget glad person, der elsker gruset. Og det må have en afsmittende effekt på Caroline, siger Scheuer.

Se også: Wozniacki får Grand Slam-dronning som træner

Caroline Wozniacki har tidligere arbejdet sammen med kapaciteter som Michael Mortensen, Sven Groeneveld, Thomas Johansson og Thomas Högstedt. Ingen af d'herrer formåede at give Wozniacki det sidste skub helt op på øverste podieplads i en af de fire store turneringer, der er målet.

Et ekstra pift
Det er dog ikke nødvendigvis negativt.

- Ja, hun har afsluttet samarbejdet med flere trænere. Men man kan altid hive noget ud af arbejdet. Så jeg tror ikke, det har været helt spildt. Jeg tror, det er en god idé at prøve at få hende (Sánchez Vicario, red.) ind og få input fra en, der selv har været så god på grus. Det kan give det ekstra pift, som Caroline har manglet. Det hun havde i slutningen af 2014.

- Men med Caroline Wozniackis historik på grus var det måske mere fornuftigt at satse på andre underlag, hvor hun traditionelt er stærkere - som hardcourt?

- Det synes jeg ikke, man kan sige. Alle turneringer er vigtige, og i særdeleshed Grand Slam-turneringerne. Hun skal satse på alt, og der skal ikke overlades noget til tilfældighederne. Hun skal gå ind til den (French Open, red.), som om hun kan vinde den, lyder meldingen fra Tine Scheuer-Larsen.

After practice team photo! Getting pointers from a former French Open Champion is definitely inspiring! #Arantxa #keepgettingbetter

Et billede slået op af Caroline Wozniacki (@carowozniacki) den


Sánchez Vicario har for nylig deltaget i træningen i Wozniacki-klanen

Arantxa Sánchez Vicario var uden tvivl stærkest på grus. Tre af de fire Grand Slam-titler kom i Paris, mens den sidste faldt i New York i 1994. Hun brød igennem i French Open i 1989, hvor hun som den hidtil yngste spiller (17 år) vandt en Grand Slam-titel med sejr i tre sæt over verdensranglistens nummer ét, Steffi Graf.

Siden udkæmpede hun nogle drabelige slag mod netop Graf og Monica Seles op gennem 1990'erne. Hun indstillede karrieren i 2002 efter at have vundet 29 single-titler og 69 double-titler. Hun vendte kortvarigt tilbage to år senere for blandt andet at spille OL. Dermed blev hun den eneste tennisspiller i historien, der har deltaget i fem OL.

Sådan husker de fleste tennis-fans nok Arantxa Sánchez Vicario. Her har hun besejret Manuela Maleeva i US Open-semifinalen i 1992. (Foto: AP)
Sådan husker de fleste tennis-fans nok Arantxa Sánchez Vicario. Her har hun besejret Manuela Maleeva i US Open-semifinalen i 1992. (Foto: AP)

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere