Groggy Caroline: Det her gør ekstra ondt

- Det er frustrerende, fordi jeg føler, at jeg havde en rigtig god chance for at gå langt og måske vinde turneringen her, sagde ør Wozniacki

Følg Tennis

LONDON (Ekstra Bladet): I Paris var hun afklaret efter nederlaget til en klogt spillende Daria Kasatkina, men efter nederlaget på 4-6, 6-1, 5-7 til russiske Ekaterina Makarova ved Wimbledon, var Caroline Wozniacki tydeligvis groggy.

Øjnene var røde, og hun småsnøftede flere gange under et smerteligt pressemøde, hvor hun skulle forsøge at sætte ord på sin vanvittige rutsjebanetur på Court One.

- Det er frustrerende, fordi jeg føler, at jeg havde en rigtig god chance for at gå langt og måske vinde turneringen her, sagde hun og luftede dermed for første gang den indre ambition.

- Så det gør ekstra ondt at tabe denne kamp i dag, for jeg føler ikke, at Makarova kan holde sit niveau og vinde turneringen. Det er frustrerende at se en modstander spille sådan mod mig og måske tabe i næste runde, fordi de ikke kan holde det niveau videre frem.

Den vilde kamp med de vilde udsving var på mange måder en kopi af det lige så smertelige nederlag til Makarova i anden runde af US Open, hvor russeren gik ud og tabte sin næste kamp.

Også denne gang tog hun en tissepause efter andet sæt og kom stærkt tilbage. Forskellen var, at danskeren denne gang indhentede hendes forspring på 1-5 og overvandt fire, nervepirrende matchbolde ved 3-5.

Makarova havde overfor Ekstra Bladet bebudet, at hun ville gå ud og gå meget aggressivt til værks, og det gjorde hun i den grad fra start. Boldene peb om ørerne på Wozniacki og landede ikke sjældent med kridtstøv efter opspringet.

- Hun kommer ud og spiller helt vildt, går efter alt. Især i første sæt rammer hun konstant stregerne, og det er selvfølgelig frustrerende, men man tænker, at det på et eller andet tidspunkt må gå den anden vej.

- Det gør det så også i andet sæt, og jeg føler igen, at jeg havde muligheden.

- Pausen efter det sæt føltes som lang tid. Jeg tænker, at jeg skal være aggressiv på mine returneringer fra start, men så server hun igen på stregerne og slår bolden ud på linjerne.

- Jeg kommer så tilbage til 5-5, men ja, så er det bare ærgerligt, sagde Caroline Wozniacki med et skuldertræk.

En rundtosset og frustreret Caroline Wozniacki forlader Court One efter en ordentlig tur i rutsjebanen. Foto: Ritzau Scanpix
En rundtosset og frustreret Caroline Wozniacki forlader Court One efter en ordentlig tur i rutsjebanen. Foto: Ritzau Scanpix
 

- Jeg føler hele tiden, det kan gå begge veje. Men heller ikke ved 5-5 føler jeg mig komfortabel, for hun bliver ved med at gå efter linjerne, og går den ind, så går den ind.

- Jeg prøver at finde min rytme og give hende ekstra slag at slå, mikse det lidt op. Men i tredje sæt begynder hun at ramme linjerne rent, og så går det hele hendes vej igen.

Da hun så, at Makarova var næste modstander, hævede hun øjenbrynene.

- Jeg tænkte, at det ikke var nogen nem lodtrækning, men jeg var stadig optimistisk omkring mine chancer, fordi jeg har spillet så godt op til Wimbledon.

- Jeg troede ikke, hun kunne gå ud og spille på det niveau to gange i træk imod mig. Når man ser i lodtrækningen, er der så mange navne, hvor det havde været en hurtig dag på kontoret for mig. Der er 90 procent, jeg hellere ville have mødt.

- Men sådan er det en gang i mellem, sagde hun med et nyt skuldertræk.

- Jeg gjorde alt, jeg kæmpede så godt, jeg kunne, og jeg er ikke engang vred på mig selv. Jeg spiller op til mit niveau, men hun spiller over sit. Hun slår slag, som jeg kun kunne kigge efter, sagde Caroline Wozniacki, der ikke mente, at de mange insekter, der fløj ind på banen, havde haft indflydelse på kampen.

Igen i år kan hun altså kigge langt efter Wimbledon. Snart er det tid for den amerikanske hardcourtsæson og US Open, hvor hun nok ikke har lyst til at trække en vis russer.

Caroline i rutsjebanen: Ude af Wimbledon!

Federer nærmer sig rekord efter Wimbledon-sejr

Günter stak Monica Seles ned: Ingen måtte slå Steffi!

Ærlige Caroline: Derfor bliver min lunte kort

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind