Her afgøres Wozniackis OL-skæbne: 'Håber de kan se fornuften'

Dansk Tennis Forbund sender ansøgning om dispensation lige efter French Open, mens fanebærer Caroline Wozniacki selv får mulighed for at tale sin sag under Wimbledon

I februar klappede Kronprins Frederik for, da Caroline Wozniacki blev præsenteret som fanebærer. Men hun må vente længe på at vide, om hun skal til OL

Der er udsigt til yderligere halvanden måneds pinefuld venten for Caroline Wozniacki, der er udnævnt som fanebærer ved sommerens OL i Rio, men som fortsat ikke er kvalificeret til begivenheden.

Hendes ankelskade og dermed afbud til Danmarks Fed Cup kamp i Egypten for en måned siden betyder nemlig, at hun ikke opfylder kriterierne.

Dermed kæmper hun en uvant kamp udenfor kridtstregerne og har brug for hjælp fra ikke mindst Dansk Tennis Forbund, hvor direktør Sune Irgens Alenkær sidder klar til at yde den.

Caroline Wozniacki kæmper ihærdigt for at komme tilbage, og nu har hun fået yderligere hjælp (Foto: AP) Tennis Optimisme i Wozniacki-lejren: French Open lever

Det sker, når det internationale tennisforbund, ITF, umiddelbart efter French Open den 6. juni offentliggør listen med de 56 direkte kvalificerede spillere i forhold til verdensranglisten. Siden fylder ITF op med de sidste otte spillere, heraf seks på såkaldte wildcards.

- På den liste vil Carolines navn være overstreget på grund af situationen. Derefter har vi så en uge til at indsende en ansøgning om dispensation. Som jeg forstår det, vil ITF’s Appeal Board holde møde om sagen den 29. eller 30. juni, fortæller han.

- Vi vil lave en så solid sagsfremstilling som muligt, hvor vi vil fremsætte vores brændende ønske om at få hende med til OL. Vi vil påpege, at vi var i tæt dialog med Caroline frem mod vores Fed Cup kamp i Egypten, indtil hun fik den skade, som virkelig har fået konsekvenser og ødelagt hendes forår. Dermed er der tale om force majeure, og det håber vi, at ITF kan se fornuften i.

Han vil uden tvivl slå på Wozniackis verdens-status indenfor sporten, som hun har gjort meget for at promovere, og han vil formentlig også fremhæve, at hun som fanebærer vil repræsentere tennis under den olympiske indmarch.

- Vi vil om nødvendigt også indhente udtalelser fra DIF, siger Sune Irgens Alenkær, som dog ikke vil udtale sig om de danske muligheder for at påvirke det politiske spil i kulissen, men han er helt på det rene med, at de første wildcards primært bruges til at tilgodese nationer og kontinenter, der ikke ellers er repræsenteret i den absolutte tennistop.

Han oplyser, at han har udbedt sig så meget materiale som muligt fra Wozniacki-lejren. Hidtil har han modtaget en lægeerklæring men endnu ingen røntgenbilleder.

Caroline Wozniacki er ude af top-30 (Foto: AP) Tennis Wozniackis nedtur fortsætter: Nyt lavpunkt i karrieren

Ekstra Bladet forstår, at Caroline Wozniacki selv vil have muligheden for at opsøge ITF-folkene under Wimbledon for at fremlægge sin sag.

37 kommentarer
Vis kommentarer