Her bryder stjernen sammen i tårer: Nu hylder de rivalens reaktion

Juan Martin del Potros sportsmanship får folk til at hylde den argentinske tennisstjerne

AP SNTV: Del Potro trøster modstander
Følg Tennis

Se hele Del Potros rørende gestus i tv-klippet ovenfor.

Den argentinske tennisspiller Juan Martin del Petro gik torsdag videre til tredje runde ved French Open, og det i sig selv kunne godt fremtvinge et par klapsalver eller to.

De klapsalver fik den rutinerede tennisstjerne da også, men ikke så meget for det faktum, at han gik videre, men klapsalverne kom snarere på grund af den måde, som han agerede på overfor sin konkurrent, spanieren Nicolas Almagro.

Almagro måtte nemlig på yderst uheldigvis vis trække sig fra opgøret mellem de to ved stillingen 1-1 i sæt, da han fik store problemer med sit knæ.

Pludselig returnerede Almagro ikke del Potros serv, men gik i stedet i det røde grus på anlægget ved Roland Garros, og var tydeligvis i smerter og tårer.

Der gik ikke mange øjeblikke, inden del Potro var klar over omfanget af uheldet, og han var snart på vej over nettet for at trøste sin modstander og ven, som han har kendt siden juniortiden.

Den tidligere US Open-vinder støttede Almagro tilbage til bænken, trøstede ham og gav en fuldstændig knust Almagro en flaske vand, mens han efter bedste evne forsøgte at opmuntre den skadesplagede spanier, der netop var vendt tilbage fra en lignende skade, der tvang ham ud af Australian Open.

De to spillere forlod banen sammen til stående ovationer, og del Potros ageren i minutterne efter Almagros uheld blev straks bemærket. Både på de sociale medier, men også i de store medier verden over.

Sports illustrated bemærker det under overskriften 'Juan Martin del Potro viser sandt sportsmanship.'

CBS sports supplerer; 'Juan Martin del Potro hjælper skadet modstander - det er definitionen på klasse', mens også New York Times hylder argentineren; 'Sympatiske del Potro avancerer ved French Open'

Twitter svømmer vanen tro over med brugere, der hylder del Potro for hans ageren i forbindelse med Almagros skade.

Selv forsøgte del Potro at forklare, hvad han havde gjort og sagt til Almagro på det obligatoriske pressemøde efter kampen, der altså blev afbrudt ved stillingen 1-1 i 3. sæt.

- Jeg forsøgte at finde nogle passende ord midt i øjeblikket. Jeg forsøgte at fortælle ham, at han skulle være rolig, og så sagde jeg, at han skulle tænke på sin familie, på sin baby. Hjertet er vigtigere end en tenniskamp.

- Det var ubehageligt. Der er en spiller, der virkelig lider. Han var i smerter. Det var hårdt at se se på. Jeg fortalte ham, at tennis er vigtigt, men at helbredet er vigtigere.

- Jeg håber, han har det bedre.

Del Potro ved bedre end de fleste, hvad Almagro går igennem, da han har været igennem flere alvorlige skader i sin karriere. I år er det således første gang i fem år, at del Potro spiller French Open på grund af sine mange skader.

Se hele Del Potros rørende gestus i tv-klippet ovenfor.

Foto: AP

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.