Her får Sharapova nok: 'Under mit niveau'

Den dopingdømte Maria Sharapova har mødt hård kritik i forbindelse med sit comeback - nu tager hun genmæle...sådan da

TV: Her er det hårde øjeblik, hvor Maria Sharapova fortæller verden den chokerende nyhed. TV: AP/SNTV

Kritikken er haglet ned fra de store tennis-rivalinder, efter Maria Sharapova fik wildcard til sit comeback i Stuttgart denne uge.

Flere af tennissportens helt store profiler som danske Caroline Wozniacki og veninden Serena Williams mente, at det var til grin, at hun blev hjulpet på den måde.

Men hårdest i sit angreb mod den dopingdømte russer var den canadiske Eugenie Bouchard, der mente, at russeren burde udelukkes på livstid.

- Hun er en snyder. Hun burde udelukkes for livstid, det er unfair for alle andre spillere, der gør det rette og er rene, sagde canadieren til tennismediet TRT World.

Efter endnu en sejr i comebacket, blev den tidligere tennisdronning torsdag foreholdt kritikken, men det var mere, end hun ville være med til.

- Jeg har intet at sige til det. Det er under mit niveau, sagde Sharapova, der ellers tidligere har forsøgt at vælge den diplomatiske vej tilbage til en tennisverden, der har været fuld af fordømmelse.

Maria Sharapova fortalte tilbage i marts 2016 som sin positive dopingprøve. Foto: AP
Maria Sharapova fortalte tilbage i marts 2016 som sin positive dopingprøve. Foto: AP
 

Maria Sharapova vandt torsdag over Ekaterina Makarova og spillede sig dermed i kvartfinalen i den turnering, hvis hovedsponsor er Porsche - samme sponsor bærer russeren i øvrigt.

Selvom Sharapova-lejren har forsøgt at styre al kommunikation uden om doping og i stedet omtalt comebacket, som hendes hårde kamp for at komme tilbage, talte hun tidligere på ugen om wildcard-debatten.

- Jeg er blevet tilbudt wildcards fra turneringsdirektørerne, og dem accepterer jeg for at kunne spille med i hovedturneringerne, sagde Maria Sharapova på et pressemøde efter sejren over Roberta Vinci i første runde i Stuttgart og uddybede:

- Jeg kommer uden en placering på verdensranglisten, og jeg får ikke et wildcard til at få et trofæ eller et guldfad. Jeg skal spille kampene, og jeg skal stadigvæk vinde dem, og det er mit job.

Genie Bouchard er på det seneste mere kendt for sine eskapader uden for tennisbanen inden på banen. Her er hun på blinddate med en fan, hun kom til at love lidt for meget. Foto: AP
Genie Bouchard er på det seneste mere kendt for sine eskapader uden for tennisbanen inden på banen. Her er hun på blinddate med en fan, hun kom til at love lidt for meget. Foto: AP
 

Indtil videre har Sharapova fået wildcards til turneringen i Stuttgart samt kommende grusturneringer i Madrid og Rom. Allerede inden de wildcards kom i hus, kritiserede Wozniacki beslutningen.

- Det er i høj grad betænkeligt at give en stadig karantæneramt spiller – uanset hvem det er – lov til at spille i den uge. Jeg mener, at det er disrespektfuldt over for spillerne, sagde Caroline Wozniacki blandt andet under Indian Wells for mere end en måned siden.

Maria Sharapova blev taget for det forbudte stof Meldonium, der kom på listen over forbudte stoffer i 2016. Hun fik et år og tre måneders karantæne. En karantæne, der både har kostet sponsorer og en gigantisk pengesum. Hvor meget kan du læse her, hvor du også kan se Sharapovas pengetank.

Caroline Wozniacki er stolt over sine billeder i Sports Illustrateds Swimsuit Edition. Foto: Troels Christensen Sport og Spil Wozniacki om nye bikini-fotos: Derfor smider jeg tøjet - igen

Caroline Wozniacki nyder her solen i Mauritus. Se hendes udvikling fra uskyldig tennispige til fræk mega-stjerne (Foto: TIM/KCS PRESSE) Sport og Spil Mega-galleri af den sexede udvikling: Wozniacki er taget - det går I glip af, drenge

Medicinen der fældede Maria Sharapova

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) reducerede tirsdag Maria Sharapovas toårige dopingkarantæne til et år og tre måneders karantæne.

Den russiske tennisstjerne kan dermed spille igen fra 26. april næste år.

29-årige Maria Sharapova blev i juni idømt to års karantæne fra sporten af Det Internationale Tennisforbund (ITF). Det skete, fordi hun havde brugt den præstationsfremmende hjertemedicin meldonium.

Medicinen, som Maria Sharapova har brugt i mange år, kom på dopinglisten fra årsskiftet.

Bliv klogere på præparatet her:

* Meldonium (også kaldet Mildronat) bruges til at behandle manglende blodgennemstrømning til forskellige dele af kroppen.

* Præparatet produceres i Letland og er tilgængeligt i de baltiske lande og Rusland.

* Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har fra 2016 gjort meldonium ulovligt, da man har fundet det beviseligt, at præparatet kan sende større mængder ilt ud til musklerne.

* Wada besluttede at gøre meldonium ulovligt 16. september 2015 med effekt fra 1. januar 2016.

* British Journal of Sports Medicine har regnet ud, at et antal svarende til 490 atleter, deriblandt 13 medaljetagere, muligvis benyttede meldonium under European Games i Baku sidste år. Det svarer til næsten hver niende atlet. Flere atleter har selv oplyst, at de benyttede meldonium, mens andre er fundet via dopingtest, efter at de havde undladt at oplyse om deres forbrug, som på det tidspunkt ellers var lovligt.

* Meldonium blev fundet inden for 15 af de 21 idrætsgrene, der var på programmet ved European Games, oplyser British Journal of Sports Medicine.

* Over 100 atleter på verdensplan er testet positive for brug af meldonium i 2016, oplyser Wada. Tallet forventes fortsat at stige.

* Særligt i Østeuropa er problemet udbredt. Ifølge det russiske nyhedsbureau R-Sport er det samlede antal afslørede meldoniumsyndere i Rusland mindst 40.

* En producent af stoffet siger, at stoffets halveringstid er mellem tre og seks timer, men at det kan sidde i kroppen i månedsvis.

* Wada slår fast, at det forhold er uden betydning for en eventuel dopingforseelse.

* Wadas strafferamme for dopingsnyd er fire år.

Kilder: Wada, The Guardian, New York Times og Ritzau.

35 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere