HIK lukker i om skandalesag

Hellerup-klubben tager afstand fra tilhængers truende adfærd over for ung dommer, men ønsker ellers at behandle sagen internt

Christopher Søndergaard skal lige sunde sig efter den voldsomme oplevelse, men agter at sætte sig i dommerstolen igen. Foto: Dansk Tennis Forbund
Christopher Søndergaard skal lige sunde sig efter den voldsomme oplevelse, men agter at sætte sig i dommerstolen igen. Foto: Dansk Tennis Forbund

Det varede mange timer, før tennisbestyrelsen i HIK havde fundet frem til en formulering om, hvordan klubben forholder sig til sidste uges skandalesag fra KB's anlæg.

Her blev den unge dommer Christopher Søndergaard efter en kontroversiel kendelse først overfuset af spillere og ledere fra Hellerup-klubben og men siden direkte truet af en midaldrende HIK-tilhænger.

Se også: Skandale i dansk tennis: Truer ung dommer

'Skal vi tage den udenfor?', lød opfordringen til den 26-årige stoledommer, som havde dømt en fodfejl mod en HIK-spiller ved stillingen 8-8 i en afgørende match tiebreak. Efter en dobbeltfejl vandt KB den vigtige doublekamp på den efterfølgende matchbold. Den chokerede dommer blev efterfølgende eskorteret væk fra banen.

Først tirsdag har man på klubbens hjemmeside lagt følgende tekst ud:

'Der henvises til Ekstrabladets optrykte artikel vedrørende en holdkamp den 12. august, 2020 på KB's anlæg.

HIK tager - selvsagt - kraftigt afstand fra enhver form for uacceptabel adfærd i forbindelse med afholdelse af tennisarrangementer.

HIK tager sagen meget alvorligt, og ledelsen behandler den internt’.

Hermed ønsker man altså ikke i første omgang at delagtiggøre omverdenen i, hvilke sanktioner den truende mand - samt muligvis en anden ledsagende HIK'er - eventuelt kan imødese.

Dansk Tennis Forbund har nu indhentet skriftlige tilbagemeldinger fra alle de implicerede parter i kampen i elitedivisionen, som KB vandt 4-2.

Forbundet vil nu overveje, hvordan man kommer videre med sagen, som i dansk tennissammenhæng er speciel i den forstand, at der er tilskuere involveret.

Forbundet har blandt andet hjulpet den unge dommer med krisepsykolog, og Ekstra Bladet erfarer, at Christopher Søndergaard har modtaget opbakning fra mange hjørner af Tennis-Danmark, efter at sagen er kommet frem.

Selv er han mest optaget af, at skandalesagen ikke må skræmme andre fra en fremtid i dommerstolen. Dansk tennis mangler således kompetente stoledommere.

Se også: Forsvarende mester melder også afbud til US Open

Se også: Stjerner i kæmpe fart-brøler

10 kommentarer
Vis kommentarer