Historiske Serena

Med endnu en sejr i US Open vil Serena Williams slå nye rekorder og for mange cementere, at hun er verdens største, kvindelige atlet nogensinde, men hun prøver at lukke presset ud

Sidste år gik det ud over Caroline Wozniacki i finalen. Nu jagter Serena Williams endnu et kapitel i sin rekordbog (Foto: AP)
Sidste år gik det ud over Caroline Wozniacki i finalen. Nu jagter Serena Williams endnu et kapitel i sin rekordbog (Foto: AP)

NEW YORK (Ekstra Bladet): For første gang nogensinde var årets kvindefinale i US Open udsolgt længe før herrernes, og prisen på den sorte børs er angiveligt på vej til at hamre gennem loftet.

Men lørdag den 12. september kan også blive en helt særlig, historisk dag på verdens største tennisstadion.

For den dag kan Serena Williams skrive tennishistorie. Igen. Men denne gang rammer forsøget dog en ny kaliber, når hun skal forsøge at tangere Steffi Grafs rekord i den åbne æra med 22. grand slam-titler og hente sin første ’ægte’ grand slam – de fire store titler i samme kalenderår.

Serena Williams - her sammen med Caroline Wozniacki - er tilsyneladende glad for rappere. (Foto: AP) Intl. kendte - 25. aug. 2015 - kl. 20:51 Serena Williams scorer stjernerapper

Og så er hun jo – Serena Williams.

Amerikaner, på en hver måde farverig og – efter de fleste mening -  verdens bedste spiller nogensinde. Og næsten lige så mange mener faktisk, at hun er verdens største, kvindelige idrætsudøver nogensinde.

Føler hun sig også selv som historiens største tennisspiller? Spørgsmålet faldt torsdag på Billie Jean King Tenniscenter, og svaret faldt prompte:

- Nej. Det kan jeg ikke sidde her og sige. Men jeg kan sige, at jeg har gjort mit bedste. Jeg kan godt se alle de der tal, og jeg kan også forstå dem. Men der er forskellige mestre i forskellige perioder, og det er svært at sammenligne. Ting forandrer sig. Kraft, teknik, teknologi.

Se også: Caroline: Nu vil jeg have min egen fysioterapeut

De elementer har hun dog i høj grad selv været med til at trække til et nyt niveau. For Serena Williams er ikke bare serv, retur og power. Hun har en sublim teknik, behersker alle typer slag, læser spillet fremragende, bevæger sig i forhold til sin størrelse overraskende godt og har en psyke af stål.

Den snart 34-årige superatlet har oparbejdet en rutine som ingen anden, og så fandt hun i maj 2012 sammen med den franske træner Patrick Mouratoglou, som har formået at trænge ind i hendes mentale univers og give hende ny inspiration.

- At arbejde med Patrick har hjulpet mig til at finde stabilitet og sætte nye mål. At forandre forskellige ting i mit spil, at blive bedre på forskellige underlag og i hver eneste kamp, jeg spiller, roser hun.

Se også: Caroline afslører: Jeg har et springerknæ

Og så har han bibragt hende en vis ro.

- Jeg føler ikke noget pres lige nu. Men går jeg langt her, begynder jeg måske at føle det, erkender Serena Williams.

- Men i Wimbledon fik jeg øvet mig, da jeg gik efter min anden ’Serena Slam’ (fire i træk men ikke i samme kalenderår, red.). Det gav mig en god forberedelse til at gå efter denne kalender-grand slam.

Historien om hende og storesøster Venus’ opvækst og gennembrud er velbeskrevet. Hun så Venus stå i sin første US Open-finale i 1997.

- Selv om jeg ikke selv spillede, var det en meget lærerig oplevelse for mig. Jeg drømte selv om at vinde US Open, og jeg drømte om at vinde en kalender-grand slam. Men det sidste troede jeg aldrig helt på. Jeg drømte mest om at vinde her i New York.

Se også: Serena Williams besejrer Halep og forsvarer titel

Se også: Schweizisk teenager skaber ny sensation

Nu kan hun altså skrive historie her. Men bagefter vil omverdenen konfrontere hende med nye mål.

- Der synes altid at være en ny rekord at jagte, en ny spiller at indhente og passere. Men jeg er mest lykkelig over, at jeg overhovedet står derude på banen og konkurrerer og har det sjovt. Jeg glæder mig allerede til næste år.

Serena Williams åbner selvsagt årets US Open i primetime mandag klokken 19 på Arthur Ashe Stadium. Hun møder russeren Vitalia Diatchenko.

7 kommentarer
Vis kommentarer