Annonce:
Annonce:

Holger Rune: 'Brugt til det værste'

I en besked på Instagram fortæller den danske tennisstjerne, at han nu forstår, hvordan noget kan blive 'fejlfortolket', og at glæden ved at spille i et stykke tid var 'forstyrret'

Danskeren sætter ord på flere af sine tanker. Foto: Michel Euler/Ritzau Scanpix
Danskeren sætter ord på flere af sine tanker. Foto: Michel Euler/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Tennis

Til French Open strålede bare 19-årige Holger Rune og nåede helt til kvartfinalen. Her tabte han til norske Casper Ruud.

Efter den flotte præstation til grand slam-turneringen på grus har det på ingen måde spillet for Rune. Han har tabt fem kampe i træk i første runde - og dermed seks nederlag i træk inklusiv kampen mod Ruud.

Sent fredag aften lagde danskeren en længere besked op på engelsk på sin Instagram-profil i en 'story'. Her deler han ud af flere af sine tanker og holdninger.

'Den seneste måned har der været meget at lære. Især uden for banen. Jeg forstår nu, hvordan ting sagt og gjort hurtigt kan blive fejlfortolket, vendt rundt og brugt til det værste. I medierne.

Annonce:

Når det er sagt, er der bestemt ting, jeg vil gøre anderledes, hvis jeg kunne gøre det om, men vi kan ikke ændre fortiden, vi kan kun lære af den. Jeg prøver at navigere i dette medieshow så godt, som jeg kan, og jeg bliver klogere. Jeg valgte ikke tennis for at blive kendt og for medierne, men fordi jeg bare elsker at spille.

Glæden ved at spille var forstyrret i et stykke tid på grund af omstændighederne,' skriver han.

Den danske stjerne forklarer også, at han har fundet ud af, at intet kan dræbe hans passion for sportsgrenen. Han har desuden set næsten alle af de beskeder igennem, han har modtaget og takker sine fans, som han kalder de bedste nogensinde.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Holger Rune-lejren.

Efter nederlaget til Casper Ruud forklarede Holger Rune, at Ruud skulle have råbt danskeren op i ansigtet, hvilket nordmanden afviste.

Forstå konflikten mellem Rune og Ruud

Til pressen efter kvartfinalen

...sendte Casper Ruud en stikpille afsted mod Holger Rune. Han var ikke tilfreds med danskerens opførsel under kampen.

- Jeg skal ikke stå her og sige, at han opfører sig dårligt, men der er megen råben og skrigen og lidt meget drama til tider. Hvis han ønsker at bruge energi på at brøle, skrige og gøre nar, så må han gøre det, siger nordmanden efter kampen.

Senere på natten

...fortæller Holger Rune om en ubehagelig oplevelse i omklædningsrummet efter kampen, hvor Casper Ruud råber 'JAAAA' op i hovedet på ham, idet han går forbi danskeren med sit team.

- Jeg tænkte bare: Hvad fanden laver du? Det gør man kraftedeme ikke. Du kan juble på banen alt det, du vil, og være glad. Det gør jeg også selv, når jeg vinder. Men det der er så dårlig stil. Hav dog lidt respekt, siger Holger Rune til Ekstra Bladet kort efter episoden.

Torsdag formiddag

...anklager Casper Ruuds far Holger Rune for at lyve om episoden. Det skriver han i en besked til norske NRK.

- Det er slet og ret løgn, kommer det i en besked fra far Christian Ruud.

Kort tid efter

...svarer Holger Runes mor, Aneke, igen på anklagen om løgn.

- De kan jo ikke sige andet. Det er jo pinligt. Faren var gået, så han kan jo af gode grunde ikke vide det. Det var kun den fysiske behandler, der var der, oplyser Aneke Rune til Ekstra Bladet.

Torsdag aften

...er hovedpersonen selv så ude og kommentere på Holger Runes historie fra omklædningsrummet.

- Det er forkert, det Holger påstår. Det er virkelig ikke det, der skete. Vi var i omklædningsrummet efter kampen, og det er et stort rum. Der er mange spillere, så vi sad i hver vores ende af rummet.

Sent samme aften

...har Holger Rune fået nok af medietrykket, og i en story på Instagram, beder han om ro.

- Der foregår meget snak om min og Caspers kamp i går (onsdag, red.). Jeg havde en fantastisk turnering, og Casper står foran sin første grand slam-semifinale i morgen (fredag, red.).

- Lad ham arbejde, og lad mig nyde mine store resultater og nogle dages fri. Held og lykke i morgen, Casper, skriver den 19-årige dansker til nordmanden.

28. juni

... samme dag, som Holger Rune spiller sin første kamp i Wimbledon, skriver norske VG, at Netflix måske kan gøre os klogere på, hvad der rent faktisk skete i omklædningsrummet den dag.

De var nemlig i gang med at filme deres nye dokumentar om tennisstjerner med de samme producere, der står bag 'Formula 1: Drive to survive'- serien. Og deres kameraer har muligvis fanget episoden i omklædningsrummet.

- Hvis der var kameraer, ville de bevise, at det (Ruud, der råber af Holger, red.) ikke skete, siger Casper Ruud til VG.

Til den efterfølgende grand slam-turnering i juni, Wimbledon, var den gensidige respekt imidlertid intakt.

Holger Rune har allerede indkasseret adskillige millioner kroner - få indblikket her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: