Holger Rune i stormvejr efter homofobiske tilråb

Den danske tennisspiller kom med flere homofobiske udfald mod sin modstander i challengerturnering i Biella i Italien.

Holger Rune råbte skældsord mod sin modstander i semifinalen i Italien. Arkivfoto: Oscar Roberto Castro/Ritzau Scanpix/
Holger Rune råbte skældsord mod sin modstander i semifinalen i Italien. Arkivfoto: Oscar Roberto Castro/Ritzau Scanpix/

Søndag nat sender Ekstra Bladet eksklusivt boksebraget mellem Floyd Mayweather og Logan Paul. Bliver det til bøllebank, sensationelt nederlag eller ren skandale? Udover hovedfighten er der flere andre kampe. SE MED HER (Ekstra Bladet+)

Holger Rune vandt søndag sin største sejr i karrieren, da han slog argentinske Marco Trungelliti i finalen i challengerturneringen i italienske Biella, men det er danskerens opførsel i semifinalen i samme turnering, der er løbet med opmærksomheden.

Her blev Holger Rune taget på fersk gerning foran rullende kameraer, da han i frustration blandt andet råbte følgende til sin modstander Thomas Etcheverry:

- Din kusse-spiller, mand. Du kan kraftedeme ikke noget selv. Du går bare og spiller bøsserøv, lød det fra danskeren, der kort efter fulgte op med:

- Alléz, bøsse, efter en vundet bold.

Alle ordene falder på dansk og blev derfor næppe forstået af den argentinske modstander.

Det var banekameraet, der fangede Holger Runes homofobiske ord, og det har selvsagt bragt ham i stormvejr på sociale medier, hvor opførslen får massiv kritik.

TV2 Sport har haft held til at få fat i Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, som dog ikke mener, at der bør gøres et stort nummer ud af sagen.

- Alle, der kender Holger, ved, at han elsker alle former for diversitet, køn, religion, race mm. Så at prøve at lave en historie, fordi Holger har slynget et eder ud som ’bøsserøv’ i en kamp, det er helt ude af proportioner, skriver hun til TV2 Sport.

Hun tilføjer, at han er klar over, at han har såret nogle med 'et enkelt ord', men at det aldrig var hans mening at såre nogen.

Det er endnu uvist, om kommentarerne får konsekvenser for 18-årige Holger Rune, der ikke selv har kommenteret episoden.