Holger Rune spiller sig i ny finale

Det danske tennises Holger Rune skal for femte gang spille finale i en Challenger-turnering

Holger Rune skal spille sin femte Challenger-finale i karrieren. (Arkivfoto) Foto: Sarah Stier/Ritzau Scanpix
Holger Rune skal spille sin femte Challenger-finale i karrieren. (Arkivfoto) Foto: Sarah Stier/Ritzau Scanpix
Følg Tennis

Efter en rutsjebanetur af en semifinale blev Holger Rune lørdag finaleklar i en Challenger-turnering i italienske Bergamo.

Den danske tenniskomet mødte topseedede Alex Molcan fra Slovakiet, som ligger fire pladser over Rune på verdensranglisten, og vandt i tre sæt med cifrene 7-5, 1-6, 6-4.

Dermed skal Holger Rune for femte gang i år - og i karrieren - spille en Challenger-finale. Han tabte sin første, men har vundet de efterfølgende tre.

I finalen i Bergamo venter Cem Ilkel fra Tyrkiet.

Han slog i den anden semifinale lørdag Fabian Marozsan fra Ungarn med cifrene 7-6, 5-7, 6-4.

Rune kan inden finalen glæde sig over, at han i 2019 slog Ilkel i deres hidtil eneste indbyrdes møde. Tyrkeren ligger 40 pladser under Rune på verdensranglisten.

Første sæt var helt tæt i danskerens semifinale lørdag. Først ved 5-5 lykkedes det Holger Rune på sin femte breakbold at bryde slovakkens serv, så danskeren kunne lukke sættet i eget udlæg. Det gjorde Rune i sikker stil på sin første sætbold.

I andet sæt fik piben en noget anden lyd. Rune kunne ikke få ret meget til at fungere. Molcan brød til 2-1 og lidt efter til 5-1, inden han sendte kampen ud i et tredje sæt.

Her fik Rune en skidt start, da Molcan lagde ud med at vinde i danskerens udlæg. Det blev 3-1 til slovakken, inden Rune rejste sig og fik udlignet efter et servebrud.

Ved 5-4 til Rune fik danskeren mulighed for at tage sejren i Molcans serv. Slovakken kom foran 30-0, men så skruede Rune bissen på, og med fem point i træk tog han sejren.

Tidligere lørdag missede Frederik Løchte Nielsen muligheden for at tage sin 33. Challenger-titel i double i karrieren, da han sammen med sin makker, filippinske Treat Huey, tabte en finale i amerikanske Charlottesville til Max Schnuur og William Blumberg fra USA.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby