Holger Rune ubesejret i semifinalen

Både Björn Borgs søn og den topseedede i turneringen blev knækket af Holger Rune i fredagens gruppekampe

Holger Rune er klar til semifinalen ved TP Open i svenske Båstad. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Holger Rune er klar til semifinalen ved TP Open i svenske Båstad. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Den 17-årige danske tennisspiller Holger Rune er klar til lørdagens semifinaler ved den lille svenske tennisturnering TP Open i Båstad.

Det blev han i suveræn stil, da han fredag vandt alle sine tre gruppekampe i den ene af de to grupper i den otte mand store turnering.

Først blev legenden Björn Borgs søn Leo Borg pryglet med 4-1, 4-0, og de samme cifre blev Eric Ahrèn Moonga knust med i anden kamp.

Der spilles efter Fast4-formatet, hvor der spilles først til fire vundne partier i hvert sæt. Ved 3-3 i partier afgøres sættet med en tiebreak, hvor der spilles til 7, som man kender det fra normale kampe på ATP Tour.

I sidste kamp ventede nordmanden Viktor Durasovic. Han rangerer som nummer 336 på ATP's verdensrangliste og er topseedet i turneringen.

Heller ikke han kunne dog stoppe en velspillende danske teenager, der er seedet som nummer tre.

Rune vandt første sæt med 4-2, men måtte se andet sæt gå til nordmanden med de samme cifre. I tredje og afgørende sæt var danskeren ovenpå igen, og med 4-2 blev han klar til semifinalerne som gruppevinder.

Det betyder, at han skal møde nummer to fra den anden gruppe i sin semifinale, som spilles lørdag. Det samme gør finalen i turneringen.

Holger Rune møder legende-søn

Landsholdsturneringer i tennis er udskudt til næste år

Video af positive Djokovic chokerer