Hug til Caroline: Dårlig stil

Analyse: Det var sløjt af Caroline Wozniacki, da hun svinede sin modstander til i nederlagets stund, og hun skal passe lidt på sit omdømme nu

Caroline Wozniacki måtte forlade Wimbledon allerede efter anden runde. Foto: AP
Caroline Wozniacki måtte forlade Wimbledon allerede efter anden runde. Foto: AP
Følg Tennis

LONDON (Ekstra Bladet): Der var gået godt en time efter sidste bold i nederlaget til den russiske skarpskytte, Ekaterina Makarova, da Caroline Wozniacki mødte frem foran pressen. Og det var åbenbart ikke nok til, at hun havde fået bare nogenlunde styr på sine dybe frustrationer.

Det kostede desværre endnu et lille hak på det fine omdømme, hun ellers har opbygget gennem så mange år som en fair kollega og imødekommende sportskvinde.

For, som det onsdag aften blev bemærket på sociale medier og i det internationale presserum, skal man ikke svine en modstander til i nederlagets stund.

Jo, måske er det acceptabelt, hvis kritikken går på noget, som man har opfattet som dårlig eller usportslig opførsel. Men man skal aldrig nedgøre sin overkvinde for at have vundet kampen med de sportslige midler, hun nu engang har til rådighed.

Og slet ikke kloge sig på, om hun kan holde niveau i de kommende runder.

Groggy Caroline: Det her gør ekstra ondt

I mange sammenhænge hilser medier åbenhed omkring sportsfolks følelser velkommen, men her røg kæden af for Caroline i selve tennistraditionernes højborg.

Folk med lidt tennisindsigt ville sagtens kunne forstå og fornemme, hvor såret hun følte sig over, at hendes måske hidtil største tro på en Wimbledon-sejr var blevet plaffet ned i et rent skydetelt.

Og hvor uretfærdigt, det i hendes univers har været at føle, at hun i sin øjeblikkelige græsform skulle trække sådan en hardhitter iført 120 procents dagsform i anden runde.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Men sådan er det: Det hurtige græs med det flade opspring er ubarmhjertigt. Spørg bare alle de seedede samt turneringsfavoritten Petra Kvitova, der måtte sige farvel allerede i første runde.

Caroline kunne – også med lidt rettidig rådgivning fra sit team – have belagt sin skuffelse med andre ord. I stedet kom der en sviner til en kollega, som oven i købet tit har stillet op som træningsmakker, når hun har haft brug for en venstrehåndsspiller.

Det sætter næppe Makarova mindre op til deres næste møde, og det lagde desværre endnu en lille sten på den bunke af irritation, som hendes mange dommer-henvendelser i forvejen har skabt hos tennisfans og i den medrejsende medieflok.

Det kunne have været undgået, og det kunne nederlaget måske også, hvis hun, som Tine Scheuer udtrykker det, havde været lidt mere klar fra start til at møde den kanonade, som Makarova ovenikøbet havde annonceret på forhånd.

Eller, som Tim Henman forleden udtrykte det, så må hun selv gå i offensiven fra start på græs. Der er ikke så meget tid til at overveje, for så er det pludseligt forbi.

I stedet kom Carolines analyse til at ose lidt af slet skjult foragt for den type spillere, der bare går vildt og inderligt efter slagene, briste eller bære.

Men netop den slags spillere er igen og igen kommet i vejen for hendes græsdrømme, og her ligger altså stadig en taktisk udfordring for hende og Piotr Wozniacki.

Om lidt får hun igen hardcourt under fødderne. Forhåbentlig angriber hun den sæson med masser af ærgerrighed – og respekt for sine modstandere.

Det skylder hun sig selv og sit omdømme.

Ekspert: Det mangler du, Caroline
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind