Hun er klar til Caroline - har drevet mange til vanvid

Uortodokse Carla Suarez Navarro har drevet mange store navne til vanvid med sit spil, men Wozniacki har tålmodigheden til at håndtere det

Carla Suarez Navarro slår Anett Kontaveit og er klar til kvartfinale mod Wozniacki. Se highlights fra kampen her. Video: AP/SNTV

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Hun har så irriteret sine modstandere, fordi hun både har evnen til at hænge på, og til pludselig at skifte taktik.

Hun kan trække tempoet ud ved at spille høje bolde med forhånden eller slice uendeligt med baghånden. Og hun kan vinkle uhyre skarpt med sin sjældne og imponerende enhåndsbaghånd.

Det har bragt mange store navne uden den store tålmodighed i så meget affekt, så Carla Suarez Navarro har bragt sig tilbage i kampene ved Australian Open.

Caroline Wozniacki har normalt så meget taktisk forståelse og tålmodighed, at hun har haft et ret godt greb om den lille, spanske krøltop, og især på hardcourt ligner danskeren en klar favorit før kvartfinalen tirsdag, først på eftermiddagen, dansk tid.

Det anede man da også, da Navarro blev spurgt til netop den konfrontation efter sin hårdt tilkæmpe tresæts-sejr over hårdtslående Anett Kontaveit efter den velkendte opskrift.

- Vi har spillet mange gange, sagde hun om deres syv opgør.

- Og jeg ved, hvordan hun spiller. Jeg ved, hvor barsk hun er. Det bliver en hård kamp. Hun kæmper for hver eneste bold, men hun kan også spille aggressivt. Hun har en masse erfaring i anden uge af grand slams.

- Det bliver en interessant kamp. Jeg skal helt sikkert være fokuseret hele vejen og oppe på 100 procent for at slå Caroline, lød det fra den 29-årige spanier.

De to kvartfinalister kender hinanden rigtigt godt, og det kan gøre deres opgør til lidt af et taktisk skakspil. Foto: All Over Press
De to kvartfinalister kender hinanden rigtigt godt, og det kan gøre deres opgør til lidt af et taktisk skakspil. Foto: All Over Press

Caroline Wozniacki var den mest vindende spiller på hardcourt sidste år, og efter det fine spil mod Magdalena Rybarikova, var der overskud til at være høflig.

- Vi har haft mange, lange og hårde kampe, og jeg forventer en hård af slagsen igen. Hun havde en lidt skidt sæson sidste år, men nu spiller hun virkelig godt igen. Det kan blive en stor fight og en rigtig god tenniskamp, forudser hun.

- Vi har også trænet ret meget sammen, så jeg kender hende ret godt. Hun er sød og sympatisk. Samtidig er hun en fin spiller, så det er en god kombination.

- Du har tabt et par gange på grus, men på hardcourt har du haft overhånden?

- Jeg føler, jeg spiller godt. Jeg skal lægge presset på hende fra starten og serve godt. Hun er en spiller, der komme med rigtigt gode vinkler, også fordi hun har en enhåndsbaghånd, der er rigtig god. Det er sjældent, at man ser, at den holder samme niveau som forhånden.

Skal være påpasselig
- Hun tager bolden tidligt, så jeg skal være påpasselig, svarede Caroline Wozniacki, som nåede at se en del af Navarros kamp på tv, før hun selv skulle i ilden.

- Hun havde det ene ben ude af turneringen men hiver den så hjem.

- Jeg ved, hvad jeg skal forvente. Men det er en ny kamp, og jeg skal spille mit bedste for at slå hende. Hun må ikke have lov at føle sig godt tilpas derude.

- Men tålmodighed er vel vigtigt mod en type som hende? At man ikke lader sig irritere?

- Både og, for måske kan man ikke se det så meget udefra, men hun tager bolden meget tidligt, næsten i opspringet, og det gør, at bolden – selv om hun måske ikke har de hårdeste slag – kommer lige så hurtigt tilbage, som fra dem der slår hårdt fra baglinjen.

- Og hun har de gode vinkler. Det er, når du kommer ud i de yderpositioner, at folk ikke ved, hvad de skal gøre, og så går de efter noget med det samme, fordi de ved, at de ellers åbner hele banen op. Det er der, hun får dem til at forcere ud i noget utidigt, forklarer taktisk kloge Caroline Wozniacki.

Kvartfinalen afvikles tirsdag og vinderen møder i semifinalen vinderen af opgøret mellem belgiske Elise Mertens og ukrainske Elina Svitolina.

De syv opgør

2017, Madrid, grus: Navarro, 6-4 2-6 6-2.

2016, Tokyo, hardcourt: Wozniacki, 7-6(4) 4-6 6-4

2015, Stuttgart, indendørs grus: Wozniacki, 6-0 6-3

2014, Wuhan, hardcourt: Wozniacki, 6-1 3-6 7-6(4)

2014, Tokyo, hardcourt: Wozniacki, 6-3 6-3

2013, Stuttgart, indendørs grus: Navarro, 7-6(6) 6-1

2006, ITF-turnering, Civitavecchia, grus: Wozniacki, 6-4 6-3

Caroline jubler: Den første mellem benene

Derfor er Caroline endelig ovenpå i Australien

Carolines David: Ingen ridder af den røde løber

 

Piotr om mental hjælp: Det er kun snak