Annonce:
Annonce:

Hun tjener millioner: Derfor får Wozniacki støtte alligevel

Team Danmarks støtte til Dansk Tennis Forbund er fjernet for i år. Kun den absolutte verdensstjerne, Caroline Wozniacki, støttes økonomisk

Annonce:
Følg Tennis

Når den danske fanebærer til OL, Caroline Wozniacki, indtager de olympiske tennisbaner i Rio de Janeiro til sommer, har verdensstjernen haft optimale forberedelsesmuligheder.

For selv om Team Danmark har fjernet støtten til Dansk Tennis Forbund for 2016, så har Team Danmark alligevel ladet 150.000 kroner stå i regnskabet, således Caroline Wozniacki ikke mangler noget i sine bestræbelser på at skaffe metal til Danmark i tennisturneringen.

 Riffelskytte plaffer valget af Caroline ned

Selv om Caroline Wozniacki trækker millioner af kroner hjem i præmiepenge til daglig i diverse tennisturneringer, så mener Team Danmark-direktør Lone Hansen ikke, der er noget odiøst ved at støtte den danske tennisdarling i sine OL-forberedelser.

Annonce:

- Caroline Wozniacki har ingen specielle vilkår i forhold til sin deltagelse ved OL. Tværtimod vælger mange idrætsudøvere på hendes niveau at indkvartere sig mere luksuriøst eller gøre brug af anderledes faciliteter. Det gør Caroline Wozniacki ikke. Hun bliver indkvarteret med de øvrige danske atleter og bruger de forhold, som alle andre får stillet til rådighed, siger Lone Hansen.

- Der er nogle omkostninger forbundet med at være til OL, og derfor har vi opstillet en ramme på 150.000 kroner, som skal sikre, at Dansk Tennis Forbund ikke får ekstraudgifter ved Caroline Wozniackis deltagelse, siger Team Danmark-direktøren.

Lone Hansen forklarer, hvorfor Caroline Wozniacki får støtte fra Team Danmark (Foto: Thomas Sjørup)
Lone Hansen forklarer, hvorfor Caroline Wozniacki får støtte fra Team Danmark (Foto: Thomas Sjørup)
 

Eksperter: Wozniacki har brug for kamptræning

Wozniacki: Her er min karriere

Dansk Tennis Forbund har mistet Team Danmark-støtte for 977.000 kroner - eller 86,7 procent - af sine støttekroner i forhold til sidste år. Det betyder, at der blot er de 150.000 kroner tilbage, og de penge er udelukkende møntet på Caroline Wozniackis forberedelser til OL i Rio de Janeiro.

Direktøren i Dansk Tennis Forbund (DTF), Sune Alenkær, er skuffet over, at Team Danmark udelukkende har valgt at kaste økonomisk støtte efter så feteret en verdensstjerne som Caroline Wozniacki.

Annonce:

- Team Danmark er sat i verden for at skabe de bedste betingelser for danske medaljer ved OL. Man har så valgt at fjerne støtten til talentudviklingen i dansk tennissport og udelukkende bevaret støtte til Caroline Wozniacki. Vi kunne godt have ønsket os, at der var blevet prioriteret anderledes, siger Sune Alenkær.

- Vi har taget beslutningen til efterretning, men jeg lægger ikke skjul på, at jeg er ked af prioriteringen. Jeg skal ikke blande mig i, hvor mange støttekroner man tildeler Caroline Wozniacki, men jeg vil sige, at 150.000 kroner ville have været gode penge for Dansk Tennis Forbund og den røde tråd i tennissporten, siger direktøren i DTF.

Dansk Tennis Forbund ville gerne have haft penge, ligesom Caroline Wozniacki har fået (Foto: Michael Tannis Beck/DTF)
Dansk Tennis Forbund ville gerne have haft penge, ligesom Caroline Wozniacki har fået (Foto: Michael Tannis Beck/DTF)
 

OL-atleter: Derfor er Caroline det rigtige valg

Lone Hansen forklarer, at Team Danmarks beslutning om udelukkende at støtte Wozniacki i 2016 hænger sammen med en fejlslagen talentudvikling i dansk tennis, men at man ikke kan sammenligne støtte til Wozniackis OL-forberedelser og generel støtte til DTF.

Annonce:

- Man er nødt til at adskille Caroline Wozniacki og DTFs støttekroner. OL er en speciel begivenhed, hvor danske sportsfolk står sammen, og vi har opsat en økonomisk ramme, så DTF ikke skal hæfte for udgifter ved Caroline Wozniackis deltagelse. Til hverdag får hun ikke støtte til sin karriere fra Team Danmark. Det kan hun fint selv klare med sin indtjening, men der skal ikke være tale om økonomiske ulemper ved at deltage ved et OL som dansk medaljehåb. Caroline Wozniacki er en del af fællesskabet, og skal have lov til at nyde godt af de danske faciliteter til OL som alle andre danske udøvere, siger Lone Hansen.

Støtten til Caroline Wozniackis OL-forberedelser vil bl.a. kunne målrettes til sparringspartnere op til og under OL, til det idrætsmedicinske set-up samt fysioterapi frem mod og under OL.

I sommer talte Wozniacki om sin karriere, og hvornår det er tid til karrierestop:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: