Hvor længe orker du, Caroline?

NYHEDSANALYSE: Hvis Caroline Wozniackis gigtsygdom virkelig trækker hendes niveau ned, så bør hun trække stikket på en flot karriere i tide, mener Ekstra Bladets tennis-korrespondent, Troels Christensen

Nu skal gruset hurtigst muligt bankes af sålerne for Caroline Wozniacki, men bliver hun konstant udfordret på sit helbred, så bør hun overveje at trække stikket. Foto: REUTERS/Vincent Kessler/Ritzau Scanpix
Nu skal gruset hurtigst muligt bankes af sålerne for Caroline Wozniacki, men bliver hun konstant udfordret på sit helbred, så bør hun overveje at trække stikket. Foto: REUTERS/Vincent Kessler/Ritzau Scanpix

PARIS (Ekstra Bladet): Med nederlaget i første runde i French Open fuldendte Caroline Wozniacki et hæsligt hattrick på det røde grus.

Hun nåede således også kun lige at tjekke ind i turneringerne i Paris, Madrid og Rom, før hun igen måtte finde udgangen. Efter tre partier i den italienske hovedstad, et sæt i den spanske og en katastrofal nedtur i den franske.

Nu skal gruset hurtigst muligt bankes af sålerne, før de sættes på græs. Eller?

Spørgsmålet er nemlig, hvor længe hun orker blive ved med at slås med skader og sygdom og på den baggrund indkassere nederlag til spillere, hun ved normal styrke ville slå.

Det vil ganske vist være forkert at dømme hende meget hårdt efter mandagens mærkværdige nederlag, som hun næppe var løbet ind i med lidt flere kampe og en god træningsperiode bag sig.

Hun kunne dog også i sin nuværende, fysiske situation have lukket den med lidt mere mentalt overskud på dagen. Det fandt hun bare ikke. I en grand slam..

På baggrund af mine observationer det seneste halve år føler jeg, at man med en vis ret kan stille en række andre spørgsmål ved Caroline Wozniackis dispositioner og til hendes fortsatte karriere.

For mig er det et mysterium, at hun stillede op i Madrid få dage efter, hendes lægskade opstod. Og igen i Rom? En lægskade kræver hvile, og hun var ikke klar. Det ligner enten dårlig rådgivning eller utidig stædighed.

Det var uforståeligt, at Caroline valgte at stille op i både Madrid og Rom, mener Ekstra Bladets tennisekspert. Foto: Thomas SAMSON / AFP/Ritzau Scanpix
Det var uforståeligt, at Caroline valgte at stille op i både Madrid og Rom, mener Ekstra Bladets tennisekspert. Foto: Thomas SAMSON / AFP/Ritzau Scanpix

I den mere alvorlige ende hersker tvivlen om, hvor rask hun var her i Paris. Meget hæs og bleg, var hun. Nøjagtigt som i Melbourne, da en australsk journalist med leddegigt genkendte hendes symptomer på et udbrud.

Jeg nægter at tro på, at en atlet med så udviklet et vinder-gen ret længe vil finde sig i at tabe den slags kampe på grund af helbredsmæssige omstændigheder.

Personligt ville jeg elske at se hende spille flere store finaler, men hvis det virkelig er tilfældet, at sygdommen i perioder vil trække hendes niveau ned, så håber jeg, at hun i tide trækker stikket på en flot karriere.

Alt andet ville være synd - især selvfølgelig for hende selv.

Og med bryllup og familie forude er der ting, der er vigtigere end tennis at se frem til.

Nu blev det til et ’au revoir’ til Paris i utide, og med det tidlige nederlag vil der følge endnu et ranglistedyk. Med de mange point, hun skal forsvare i Eastbourne, er hendes seedning blandt de 16 bedste ved Wimbledon dermed i overhængende fare.

Græsset er grønt, håbets farve, og jeg har lært, at man aldrig skal dømme fighteren Caroline ude i utide.

Men jeg håber inderligt, at hun vil passe rigtigt godt på sig selv – med eller uden en ketsjer i hånden.

Wozniacki i aktion på Roland Garros mandag. Det skulle blive hendes eneste optræden. Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix Tennis - 27. maj. 2019 - kl. 13:15 Fra æg til øv: Caroline ude af French Open

En dybt skuffet Caroline Wozniacki forlader French Open efter første runde. Foto: Thomas SAMSON / AFP/Ritzau Scanpix Tennis - 27. maj. 2019 - kl. 14:36 Caroline efter fiasko: Frustrerende!

Se også: Skeptiske legender: Hvor står Caroline?

Se også: Caroline går i maskine med 100 minusgrader

84 kommentarer
Vis kommentarer