Hylder Caroline efter drømmekamp: Derfor var sejren enestående

Ifølge amerikansk ekspert spillede verdensranglistens nummer 1, Karolina Pliskova, på sit absolut bedste niveau, men alligevel blev hun slået af Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki fejrer sejren over Karolina Pliskova. Foto: AP/(Frank Gunn
Caroline Wozniacki fejrer sejren over Karolina Pliskova. Foto: AP/(Frank Gunn

Det var en sand gyser, da Wozniacki sent fredag aften slog verdensetteren, Karolina Pliskova, efter at have været bagude flere gange under WTA-turneringen Rodgers Cup i Toronto.

Danskeren var nede med 5-1 i første sæt, men fik sig helt utroligt kæmpet tilbage og vandt sættet 7-5. I tredje sæt var Wozniacki atter bagud, men igen leverede hun et fremragende comeback, der sikrede hende en utrolig sejr.

Det så ellers næsten umuligt ud i sidste sæt, da en storspillende Pliskova bragte sig foran 4-2. Så svært, at der ikke var mange, som spåede Wozniacki en chance på det tidspunkt.

Den tidligere verdensetter Chris Evert kommenterede kampen, og hun var fuld af begejstring over tjekkens spil.

- Jeg synes, det er et af de bedste sæt tennis, jeg har set Pliskova spille, konstaterede hun midt i tredje sæt.

Alligevel løb danskeren med sejren takket været en utrolig fight. Og netop Wozniackis evne til at kæmpe får nu roser fra den amerikanske tennisekspert Steve Tignor.

- Det er det, der er med Wozniacki. Lige meget hvad andre måske tror, så er hun altid den sidste person, der tror, at hun taber, skriver han i en klumme for Tennis Magazine efter kampen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det var en Caroline Wozniacki, der leverede flere flotte retuneringer under kampen mod Pliskova fredag aften. Foto: AP/Frank Gunn
Det var en Caroline Wozniacki, der leverede flere flotte retuneringer under kampen mod Pliskova fredag aften. Foto: AP/Frank Gunn

Vred på dommeren
Karolina Pliskova spillede sin første turnering som nummer et på verdensranglisten. Tjekken har haft en formidabel sæson med en semifinale-plads ved French Open og en sejr i Qatar Open, hvor hun besejrede netop Wozniacki i finalen.

Derfor var det også noget af en overraskelse, da Wozniacki fredag aften fik revancheret det finale-nederlag. Ifølge Pliskova var der en klar årsag til Wozniackis sejr.

- Hun returnerede alt. Selv mine serve og nogle af mine grundslag. Så det var svært for mig at lukke kampen, og jeg synes, det er svært at spille mod en, der spiller sådan, forklarede hun efter kampen til ESPN.

Første sæt blev afbrudt af flere pauser grundet regnvejr, og Wozniacki måtte ikke alene kæmpe mod Pliskova, men også egne frustrationer og eget temperamentet.

Danskeren rasede således mod den kroatiske dommer, Marija Cicak, der ville have danskeren til at serve i første sæt - på trods af regnen.

Se også: Caroline truer dommer: Det bliver dyrt for dig!

Efter det vredesudbrud løftede Wozniacki sit spil, og hun var efter kampen meget tilfreds med sin indsats.

- Jeg blev bare ved med at kæmpe og spille mit spil. Jeg var måske ikke så træt i slutningen af kampen. Jeg hang i, og jeg synes, vi begge spillede en rigtig god kamp.

Caroline Wozniacki skal i semifinalen op mod amerikaneren Sloane Stevens.

Se også: Kæmpe gyser: Wozniacki slår verdens bedste!

Se også: Caroline blev igen ’plaget’ til succes: Det ser ud til at forfølge mig

David Lee vil ikke blande sig i, hvor lang Caroline Wozniackis karriere bliver, og han ved, hvornår han skal lade hende være i fred. Privatfoto Sport og Spil Carolines forelskede kæreste: Hun skinner som menneske

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen