I jagten på succes: Caroline tager et par kilo på

- Forholdene er meget anderledes, og Caroline skal have ekstra tryk i ketsjeren, forklarer Piotr Wozniacki før søndagens kamp ved den store turnering i Madrid

Caroline Wozniacki fejrer endnu en sejr over Monica Niculescu ved US Open sidste år. Søndag er hun storfavorit til sejr nummer otte. Foto: AP
Caroline Wozniacki fejrer endnu en sejr over Monica Niculescu ved US Open sidste år. Søndag er hun storfavorit til sejr nummer otte. Foto: AP

Syv gange ud af lige så mange mulige har Caroline Wozniacki slået søndagens modstander i første runde af Mutua Madrid Open, rumænske Monica Niculescu. Uden at afgive et eneste sæt. Faktisk har verdens nummer 48 som sit bedste resultat blot formået at vriste syv partier fra danskeren i en kamp.

Så der er ingen tvivl om, hvem der er favoritten søndag eftermiddag, selv om Wozniacki kun har to kampe på rødt grus de seneste to år.

Den ene var maratonnederlaget forleden til Jelena Ostapenko, hvor begge spillere havde matchbolde.

- Selvfølgelig havde det været rart med en sejr i den kamp, men på en måde var det godt nok, at vi kom lidt tidligt til Madrid, for forholdene hernede er meget anderledes end i Prag, siger Piotr Wozniacki fra den spanske hovedstad.

- Banerne er ret forskellige fra dem i Prag, og luften er tyndere, så boldene kommer hurtigere. Derfor skal Caroline også spille med et par kilos ekstra tryk i ketsjeren, forklarer han med adresse til hårdheden i opstrengningen.

- Desuden var det en lille turnering i Prag, mens det her jo er en lille grand slam med mange point på spil, siger han om turneringen, hvor der også er hele 5.439.350 dollars (næsten 37 millioner kroner) i samlet præmiesum.

Caroline Wozniacki kan forventes på banen midt på eftermiddagen, og hendes far og træner er ikke nervøs, selv om hendes syv sejre alle er faldet på hard court.

- Caroline har fundet den taktiske opskrift mod Niculescu, der slicer meget. Det kan give nogle lange dueller, så det handler om at finde den rigtige balance mellem tålmodighed og aggressivitet. Det har Caroline forstået, lyder det optimistisk.

Uanset resultatet vil Wozniacki være tilbage i Top 10, når WTA offentliggør den nye rangliste mandag morgen.

Det meste af verdenseliten er samlet i Madrid, som er den største grusturnering forud for French Open sidst i maj.