Inden sæsonstart: Dyster dom over Caroline

Bliver 2016 året, hvor Caroline Wozniacki vinder sin første Grand Slam? Eksperterne tvivler: - Jeg er bange for, at jeg må skuffe de danske tennisfans, for jeg forventer ikke meget af Caroline i 2016, siger den belgiske tennisekspert Filip Dewulf

Bliver 2016 året, hvor grand slam-titlen kommer i hus? Eksperterne tvivler (Foto: AP)
Bliver 2016 året, hvor grand slam-titlen kommer i hus? Eksperterne tvivler (Foto: AP)

Caroline Wozniacki tager i nat dansk tid hul på 2016-sæsonen, når hun spiller sin første runde-kamp mod montenegrinske Danka Kovinic i WTA-turneringen i Auckland.


Caroline Wozniacki er ankommet til New Zealand forud for årets første turnering i Auckland

Den danske tennisstjerne indleder dermed endnu en sæson i jagten på det altoverskyggende mål for resten af hendes karriere. En sejr i en af tennissportens fire Grand Slams.

Årets første Grand Slam løber af staben i midten af januar, når Australian Open står for døren. Danskeren selv håber som minimum at tangere sin semifinaleplads ved samme turnering fra 2011, men ved, at det bliver en svær opgave - også at sikre sig en Grand Slam-triumf, selvom hun fortsat selv tror på det.

Se også: Jagter årets første skalp: Wozniacki får overkommelig modstand

Trods Carolines egen fortsatte optimisme, så spåes danskerens jagt på Grand Slam-succes ikke store chancer. Flere eksperter, som Ekstra Bladet har talt med, tvivler på, at danskeren får succes med sit foretagende.

En af tvivlerne er den belgiske tennisekspert og journalist Filip Dewulf. Han kommer med en meget dyster melding på Wozniackis 2016-sæson.

- Jeg er bange for, at jeg må skuffe de danske tennisfans, for jeg forventer ikke meget af Caroline i 2016. Hun vil hente sine gode resultater, men jeg ser hende ikke længere i favoritfeltet til grand slams, som jeg gjorde det for godt et år siden. Nu fornemmer jeg, at hun er blevet overhalet af spillere som Bencic, Keys, Muguruza, Pliskova og andre.

- Hendes spil er stagneret. Hun er stadig en topspiller, men som 25-årig tvivler jeg på, at hun kan gøre en masse fremskridt. Alle modstandere ved, hvad de kan forvente fra hende, og det tæller ikke just til hendes fordel, lyder vurderingen fra belgieren.

Caroline Wozniacki er ret selvsikker før årets første turnering (Foto: AP) Tennis - 28. dec. 2015 - kl. 09:07 Wozniacki i topform: Jeg er blandt verdens bedste

Det er hverken første ej heller sidste gang, at Caroline Wozniacki render ind i en negativ vurderinger af hendes chancer, og danskeren har lært at holde kritikken ude og fokusere på at gøre sit bedste i jagten på Grand Slam-sejren, som tvivlerne ikke tror, nogensinde kommer hende i hænde.

Vanen tro deltager Wozniacki også i festivitas og arrangementer omkring tennisturneringerne, således også Down Under.

Men danskeren er fokuseret og klar til nye opgaver i 2016.

53 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere