Jubler over Løchte: Det er et scoop!

Frederik Løchte Nielsen fortsætter som Davis Cup-kaptajn og bliver træner i Dansk Tennis Forbund

Frederik Løchte Nielsen har netop deltaget i Australian Open, som blev hans sidste turnering som professionel tennisspiller. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Frederik Løchte Nielsen har netop deltaget i Australian Open, som blev hans sidste turnering som professionel tennisspiller. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Følg Tennis

Tirsdag stoppede han sin spillerkarriere, men Frederik Løchte Nielsen er ikke færdig med tennis på topniveau.

Onsdag oplyser Dansk Tennis Forbund (DTF), at den danske tennisprofil bliver træner i DTF's elitemiljø.

Her kommer han til at arbejde med en gruppe af spillere, der er i slutningen af deres juniorkarriere, og spillere, som er i gang med den svære transition fra junior til senior, lyder det.

Løchte fortsætter desuden som kaptajn for det danske Davis Cup-hold, herrelandsholdet i tennis.

- Jeg ser utrolig meget frem til at se, om jeg kan gøre noget for dansk tennis, fordi det er det, jeg brænder for, siger han i en pressemeddelelse.

- Jeg har altid bekymret mig meget om dansk tennis og været stolt over, hvad vi kunne bidrage med i verdenstennissen.

Et scoop
- Vi er et lille land, hvor vi alle sammen skal stå sammen. Jeg kunne godt tænke mig at bruge min erfaring og mine år på touren til at gøre en forskel for dansk tennis.

DTF-direktør Emil Bødker kalder ansættelsen af Løchte for et scoop.

- Det er rigtig vigtigt for dansk tennis, at vi også fremover kan drage nytte af hans enorme erfaring.

- Han går til alle opgaver med stor omhu og en udpræget professionalisme, mens hans kærlighed og dedikation til tennissporten skinner igennem i alt, hvad han foretager sig.

- Samtidig har han et fremragende blik for detaljen, som spillerne og forbundet kommer til at nyde godt af, siger Bødker.

Løchte har netop deltaget i double ved grand slam-turneringen Australian Open, som altså blev hans sidste på topplan. Her blev det til nederlag i anden runde.

Højdepunktet i karrieren for den danske doublespecialist var i 2012, hvor han som den første danske tennisspiller nogensinde vandt en seniorrække ved grand slam-turneringen Wimbledon. Det skete i herredouble.

Lyt til 'Agenterne'

Klokken 23.38 blev Manchester United-FC København i 2020 fløjtet af, og klokken 3 havde Rasmus Falks agent, Mads Bach Lund, det første møde med en af Falks mange bejlere den sommer.

I ottende afsnit af 'Agenterne' bringer Mads Bach Lund os tæt på det forløb, der i december 2020 gjorde Falk til Superligaens - måske - bedst betalte spiller.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+