Kæmpe sensation: 16-årig slår formstærk favorit

- Jeg ryster over det hele, lød det fra 16-årige Amanda Anisimova, da hun for tredje kamp i træk vandt i to sæt i sin første WTA-turnering

Den 16-årige Amanda Anisimova sendte sensationelt Petra Kvitova ud i tredje runde. Foto: Ritzau Scanpix
Den 16-årige Amanda Anisimova sendte sensationelt Petra Kvitova ud i tredje runde. Foto: Ritzau Scanpix

- Jeg ryster over det hele, lød det fra Amanda Anisimova.

Og det var der ikke ret meget at sige til.

Den 16-årige tenniskomet, der spiller sin første WTA-turnering i store Indian Wells, havde nemlig lige slået den måske mest formstærke spiller på touren, verdensstjernen Petra Kvitova med klare 6-2, 6-4 og slået sig i fjerde runde som den yngste siden 2005.

Den hårdtslående tjekke, der kom til Californien med sejre i både St. Petersborg og Doha i bagagen, blev således slået klart af den lige så hårdtslående teenager.

- Det her er den største scene, jeg har spillet på, og så imod den stærkeste spiller, jeg har mødt nogensinde. Det er bare helt skørt, fortsatte Amanda Anisimova.

Hun slog i første runde franske Pauline Parmentier, før det gik ud over den 23. seedede russer, Anastasia Pavlyuchenkova, begge kampe i to sæt, og nu er verdens nummer 149 godt på vej mod Top 100.

I tenniskredse er hendes navn dog ikke helt ukendt. I 2016 var hun således i juniorfinalen i French Open, og sidste år gik hun et skridt længere i US Open. I den sæson tog hun også sin første ITF-seniortitel i Sacramento som 15-årig.

Hun vandt klart det første sæt, før Kvitova gjorde det jævnbyrdigt i første halvdel af det næste. Men ved 3-3 begyndte Anisomova igen at skyde med skarpt i både egen og tjekkisk serv.

- Jeg lavede lidt flere fejl i starten af andet sæt. Så begyndte jeg at slappe mere af og spille, som jeg havde gjort i det første.

Den russiskfødte amerikaner møder i næste runde endnu en hårdtslående tjekke i skikkelse af Karolina Pliskova.

17 år efter racistisk hetz: Nu mødes de i ørkenen

Caroline kvaser modstander - her er den næste

Mødrehjælp: Verdensstjerner støtter hinanden i comebacks