Kæmpe-sensation: Sender superstjernen ud efter maraton-kamp

Novak Djokovic førte 2-1 i sæt, men tabte alligevel til verdens nummer 117, Denis Istomin fra Usbekistan

Djokovic er ude af årets første grand slam-turnering, efter serberen tabte til verdens nummer 117. Foto: AP
Djokovic er ude af årets første grand slam-turnering, efter serberen tabte til verdens nummer 117. Foto: AP

For første gang siden 2008 bliver tredje runde af en grand slam-turnering i tennis uden serberen Novak Djokovic.

Andenseedede Novak Djokovic måtte give fortabt efter anden runde i Australian Open, da Denis Istomin fra Usbekistan, verdensranglistens nummer 117, sensationel vandt.

Efter næsten fem timers spil vandt den undertippede usbeker med 7-6, 5-7, 2-6, 7-6, 6-4.

Novak Djokovic har vundet Australian Open seks gange, og med en syvende sejr ville han være blevet turneringens mest vindende i herresingle gennem tiderne. Aktuelt deler han rekorden med Roy Emerson.

Med blot en enkelt turneringssejr i sine mere end 12 år som professionel har Istomin ikke et cv, der skaber frygt, men fremtidige modstandere vil formentlig notere sig torsdagens kamp mod Djokovic.

Her viste Istomin sig som frygtløs. Han spillede aggressivt og turde tage de lange dueller mod den serbiske storfavorit.

Første sæt vandt usbekeren med 7-6 efter en dramatisk tiebreaksejr på 10-8.

Andet sæt var ligeledes jævnbyrdigt, men Istomin fik en enkelt mulighed for at tage hele puljen, men han missede en sætbold. I stedet lykkedes det Djokovic at bryde, så han kunne tage sætsejren med 7-5.

I tredje sæt var der den forventede klasseforskel, og Djokovic vandt hurtigt og sikkert med 6-2.

Dermed synes resten af kampen blot en formalitet for den forsvarende mester, men sådan blev det ikke.

Istomin brød Djokovic til 2-0, og bragte sig siden 3-0 og 4-1, før Djokovic med stort besvær fik brudt tilbage.

Nok en gang skulle Istomin få mulighed for at vinde sættet, men han formåede ikke at bryde Djokovic ved 5-4 på sin ene sætbold.

Fjerde sæt endte i tiebreak. Hurtigt fik Istomin et mini-break, og han endte med at fremtvinge et femte sæt med endnu et servees.

Efter mere end fire timers tennis skulle man tro, at den forventede styrkeforskel endelig ville vise sig, men Istomin holdt kadencen i sit livs måske bedste kamp.

Han brød Djokovic til 3-2, og fire partier senere kunne han selv serve den sensationelle sejr hjem.

Istomins eventyr fortsætter med kampen mod spanieren Pablo Carreño Busta i tredje runde.

Inden Djokovic' nederlag havde tredjeseedede Milos Raonic spillet sig videre til tredje runde. Han slog Gilles Müller fra Luxembourg med 6-3, 6-4, 7-6.

Den 12-dobbelt grand slam-vinder har i de seneste store turneringer ikke været lige så stærk som tidligere, og han har afgivet førstepladsen på verdensranglisten til Andy Murray.

Selv erkender han da også, at han ikke er lige så skræmmende for sine undertippede modstandere, som han var for et år siden.

- De har helt sikkert fået en større tro på, at jeg eller andre modstandere kan besejres. Men hvis de ikke troede på det, ville de heller ikke stille op. De går ud og giver deres bedste, siger Novak Djokovic.

- I dag var Denis undertippet, men han viste ingen tegn på nerver i de afgørende øjeblikke. Alting klappede, det var den rigtige dag for ham. Han var den bedste spiller.

Serberen har vundet Australian Open seks gange. Ikke siden 2006 er han røget så tidligt ud af turneringen, og ikke siden 2008 er det sket på tværs af alle grand slam-turneringer.

- Jeg er ikke vant til at ryge så tidligt ud af Australian Open. Jeg har altid spillet så godt her. Gennem de seneste ti år har jeg vundet her seks gange.

- Publikum har altid været flinke ved mig, og jeg har nydt det meget. Selvfølgelig er det skuffende at ryge ud, men i sidste ende må jeg bare acceptere det, siger Djokovic.

Se også: Sejrsglad Caroline i kongelig forvirring

Se også: Knaldkamp i vente efter sikker sejr til Caroline

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport og Spil Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere