Kæmpe triumf: Helt til tops

16-årige Holger Rune triumferede i sæsonfinalen med sejr i tre sæt over franskmand

Holger Rune er trods sin unge alder godt på vej mod en kometkarriere. Men hvad er hans styrker og svagheder? Sportchef Jens Anker Buus Andersen fra Dansk Tennisforbund gør dig klog på det unge talent. Producer: Martin Lorentsen.

Den danske tenniskomet Holger Rune kunne ikke få en bedre afslutning på sin juniorkarriere.

Søndag strøg han helt til tops og vandt sæsonfinalen, hvor de otte bedste deltager. I finalen i kinesiske Chengdu besejrede den 16-årige Rune franske Harold Mayot med 7-6, 4-6, 6-2.

Som en sidegevinst til triumfen rykker Holger Rune op som nummer et på verdensranglisten.

Holger Rune med trofæet efter sejr i sæsonfinalen. Privatfoto
Holger Rune med trofæet efter sejr i sæsonfinalen. Privatfoto
 

Et perfekt punktum for Rune, der inden turneringen annoncerede, at den ville blive hans sidste som juniorspiller, inden han fuldt ud helliger sig seniorkarrieren.

- Jeg er så stolt af mig selv. Jeg slog min gode ven Mayot, der har spillet sit livs tennis i denne uge. Vi var begge nervøse, men sådan skal det være i en finale, siger Rune ifølge Ritzau.

- Jeg blev lidt ekstra nervøs over udsigten til førstepladsen. Det betyder alt for mig at få førstepladsen, siger Rune.

FCK-fans har også smidt i kassen. Foto: Jens Dresling Superligaen Unikt projekt: Samler Superliga-fans fra alle klubber

Dereck Chisora bankede David Price i London i nat. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix Boksning Truede med drab: Knockout i titelkamp

Formel 1 Kevin drømmer om deja-vu

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen jubler også

- Det er en vanvittig flot præstation, som Holger har leveret. Alle modstandere ved ITF Junior Finals er fra allerøverste hylde, så man skal virkelig være klar til hver kamp. Jeg har virkelig været imponeret over Holgers mentale niveau i den her uge, siger formanden.

- Hele Holgers sæson taler virkelig for sig selv. I en meget ung alder har han nået mange milepæle, som vi også ville klappe i vores hænder over, hvis han var to år ældre, siger Jens Anker Andersen.

Tilbage i 1999 var Kristian Pless også nummer et på juniorernes verdensrangliste, mens Clara Tauson tidligere i år har haft flere måneder øverst på pigernes verdensrangliste, inden hun forlod juniorrækkerne for at blive senior.

Holger Rune efter sejr i semifinalen. Privatfoto
Holger Rune efter sejr i semifinalen. Privatfoto

Holger Runes finale blev et tæt opgør.

Da Holger Rune slog 17-årige Mayot i turneringens gruppespil tidligere på ugen, skete det efter to tiebreaks, og denne gang blev det også meget lige, og spillerne var gode til at holde serv.

Mayot tog dog generelt sine partier lidt nemmere end Rune i indledningen, og franskmanden spillede sig da også til kampens første breakbold, da Rune servede ved stillingen 2-3. Danskeren afværgede dog og udlignede til 3-3.

Ved stillingen 4-4 kæmpede Rune sig endelig til en breakbold efter et par flotte bolde, hvor han blandt andet løb en stopbold op og lavede et passérslag. Mayot fejlede på breakbolden, og så førte Rune 5-4.

Mayot løftede dog sit spil, da Rune efterfølgende kunne serve sættet hjem, og franskmanden brød prompte tilbage til 5-5, hvorefter der måtte tiebreak til for at finde en sætvinder ved 6-6.

I den kom Mayot foran med 2-0, men Holger svarede tilbage og kom foran 3-2 på et passérslag. Danskeren holdt stilen og servede tiebreaken hjem til 7-3.

I begyndelsen af andet sæt kom Mayot op med et servegennembrud, men Rune svarede tilbage med det samme.

Rune holdt serv og kom foran 4-3 og havde her to muligheder for at bryde. Han forpassede dog begge chancer, og i stedet brød Mayot til 5-4 og servede efterfølgende sættet hjem.

I tredje sæt fik Rune momentum, da han efter et langt parti brød til 3-1. Det skulle blive vitalt, for Mayot lod til at knække, så Rune nemt kunne bryde igen til 5-1.

Så kunne Rune serve triumfen hjem, men han missede et matchbold og blev brudt til 2-5.

Der var dog ingen panik eller gummiarm. I partiet efter brød Rune rent og sikrede sig triumfen.

Lørdag spillede han sig i finalen trods en lille skade, som det kan læses LIGE HER

College-spilleren Mikael Torpegaard har under radaren sat turbo på sin fart op ad verdensranglisten. Foto: Privatfoto Sport og Spil Stryger mod toppen: Her er Danmarks hemmelige stjerne

Der er mange ligheder men også forskelle mellem Caroline Wozniacki som 16-årig og Clara Tauson i dag. Fotos: RITZAU SCANPIX Sport og Spil 16-årige Caroline versus Clara: Her er forskelle og ligheder

Holger Rune må pakke til godt 30 rejseuger om året, men han elsker heldigvis livet på sportens globale landevej. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Verdens bedste 15-årige: Rundt om stortalentet Holger Rune

76 kommentarer
Vis kommentarer