Kan miste gigantbeløb

Novak Djokovic kan miste næsten 200 mio. kroner i sponsorindtægter i kølvandet på visumskandalen ved Australian Open

Novak Djokovic må ikke rejse ind i Australien i de kommende tre år.
Novak Djokovic må ikke rejse ind i Australien i de kommende tre år.
Følg Tennis

Turen 'Down Under' kan gå hen og blive en bekostelig affære for verdens bedste mandlige tennisspiller, Novak Djokovic.

Her fik den serbiske verdensetter frataget sit visum og muligheden for at forsvare sin Australian Open-sejr, og hente den tiende sejr i turneringen.

Nu overvejer en række af superstjernens sponsorer, om de skal lukke for pengestrømmen, fordi de frygter at blive kædet sammen med konspirations-teoretikerne i antivaxx-miljøerne.

Det skriver Yahoo Sports.

Blandt andet vil tøjsponsoren Lacoste meget gerne have en forklaring fra deres galionsfigur.

- Vi vil i kontakt med Novak Djokovic så hurtigt som muligt, så vi kan vurdere de begivenheder, der fulgte med hans ophold i Austalien, lyder det i en pressemeddelelse.

Marcel Knobil, der er forfatter, brandingekspert og grundlægger af Superbrands, har i Daily Telegraph regnet sig frem til, at Djokovic i alt kan miste godt 195 mio. kroner på visumskandalen, hvis han ender som forbillede for antivaxx-bevægelsen, og dermed giver sine sponsorer kolde fødder.

I første omgang må de vente på svar, for da stjernen mandag landede i Beograd forholdt han sig tavs, mens de fremmødte fans viftede med serbiske flag.

Til gengæld må Novak Djokovic belave sig på, at han ikke kommer i aktion ved French Open. Her slår arrangørerne nemlig fast, at der ikke bliver nogle undtagelser fra de franske karantæneregler.

Novak Djokovic havde i første omgang fået lov til at spille i Australien på kompensation, selvom han ikke er vaccineret, fordi han angiveligt har været smittet med corona.

Sidenhen blev dispensation og visum trukket tilbage efter et farcelignende forløb, mens serberen blev smidt ud af landet, som han ikke må besøge i de kommende tre år.

Kræver svar nu

Flere problemer for Djokovic

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind