Karrierens største: Dansker stormer mod grandslam-titel

16-årige Holger Rune gav æg i kvartfinalen og er nu i semifinalen i Grand Slam-turneringen French Opens herresingle for juniorer

Holger Rune er i semifinalen ved French Open. Foto: Roger Parker/International Sports Fotos
Holger Rune er i semifinalen ved French Open. Foto: Roger Parker/International Sports Fotos

Holger Rune må pakke til godt 30 rejseuger om året, men han elsker heldigvis livet på sportens globale landevej. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Verdens bedste 15-årige: Rundt om stortalentet Holger Rune

Caroline Wozniackis karriere lakker så småt mod enden, men fremtiden for dansk tennis ser lys ud.

16-årige Clara Tauson vandt tidligere på året Grand Slam-turneringen Australian Open for juniorerne, og i årets anden Grand Slam-turnering er jævnaldrende Holger Rune på vej til at gentage kunststykket hos drengene.

Torsdag eftermiddag vandt den 7. seedede dansker første sæt i sin kvartfinale med imponerende 6-0 mod rumænske Filip Cristian Jianu.

I andet sæt fortsatte danskeren dominansen og kom foran 4-1, inden den 15. seedede modstander trak sig.

Jubel fra Holger Rune: Foto: International Sports Fotos/Roger Parker
Jubel fra Holger Rune: Foto: International Sports Fotos/Roger Parker

Det er første gang, at Holger Rune er så langt i Grand Slam-sammenhæng, og han har ikke afgivet et eneste sæt undervejs.

Tidligere på torsdagen vandt Holger Rune også sin 1/8-finale over franske Arthur Cazaux med 6-4, 6-3. Den kamp blev på grund af regn spillet over to dage, så danskeren havde syv partier i benene fra tidligere på dagen, mens den rumænske modstander havde tre sæt i benene.

I semifinalen fredag møder danskeren den 10. seedede amerikaner Martin Damm, der slog den ungarnske kval-spiller Peter Makk. I den anden semifinale mødes amerikanske Toby Alex Kodat og japanske Shintaro Mochizuki, der begge er useedede.

Holger Rune skulle være den yngste spiller til at nå så langt i en Grand Slam-turnering siden Felix Auger-Aliassime ved US Open i 2016.

I december mødte Ekstra Bladet Holger Rune til en lang snak, og det kan du læse lige her.

Der er mange ligheder men også forskelle mellem Caroline Wozniacki som 16-årig og Clara Tauson i dag. Fotos: RITZAU SCANPIX Sport og Spil 16-årige Caroline versus Clara: Her er forskelle og ligheder

Måske en af disse Nike-trøjer, som Roger Federer langer ud efter. Foto: Thomas Peter/Ritzau Scanpix Tennis Federer rasende: Det er gået alt for langt

6 kommentarer
Vis kommentarer