Kerber klar til finale mod Williams

Angelique Kerber levede op til favoritværdigheden og vandt i to sæt over Johanna Konta i semifinalen

Angelique Kerber var for stor en mundfuld for Johanna Konta. (Foto: AP)
Angelique Kerber var for stor en mundfuld for Johanna Konta. (Foto: AP)

Finalen i Australian Open bliver et anliggende mellem verdensetteren Serena Williams og Angelique Kerber, der er nummer seks i verden.

Det står klart, efter at Kerber torsdag morgen dansk tid vandt 7-5, 6-2 i semifinalen i Melbourne over den britiske overraskelse Johanna Konta.

Se også: Serena Williams uddeler æg på vej til grand slam-finale

Kerber er den første tysker, der når frem til en finale i en grand slam-turnering, siden Sabine Lisicki gjorde det i Wimbledon i 2013.

- Det er et specielt øjeblik for mig. Jeg er i en grand slam-finale for første gang i karrieren.

- Jeg ser frem til at spille mod Serena i finalen. Det er vildt at skulle spille mod verdens nummer et, og jeg skal spille mit bedste tennis for at vinde kampen.

- Jeg har intet at tabe og skal forsøge at nyde finalen, lyder det fra syvendeseedede Kerber i et interview på tennisbanen.

- Det er uvirkelig følelse at spille her på Centre Court, og jeg håber, I vil støtte mig lørdag, siger hun.

Se også: Canadisk superserver sender fransk entertainer ud

Konta var godt med i første sæt mod Kerber, selv om tyskeren kom foran 3-0 efter to hurtige servegennembrud. Konta brød dog flot tilbage to gange og udlignede til 3-3 i vundne partier.

Duellanterne fulgtes herefter pænt ad frem til stillingen 5-5. Men derfra vandt Kerber fire partier i træk, hvilket gav hende sættet og en god start på andet sæt med en 2-0-føring.

I alt lavede Konta hele 36 uprovokerede fejl, hvilket svarer til ni rene partier. Til sammenligning blev Kerber kun noteret for 11 uprovokerede fejl.

- Johanna har haft en fantastisk uge, og hun vil få en stor fremtid. Hun vil vinde mange turneringer i fremtiden, siger Kerber om sin modstander, der er nummer 47 i verden.

I finalen skal Kerber møde topseedede Serena Williams, og tyskeren håber at få et godt råd fra legenden og idolet Steffi Graf.

- Lad os se. Det håber jeg. Så Steffi, skriv til mig. Dette er fantastisk for tysk tennis. Og fansene er utrolige, siger Kerber.

Se også: Murray slår genstridig spanier ud af Australian Open

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere