Ketsjergate: Mystik om Wozniacki og tre forsvundne kilo

Caroline Wozniackis otte ketsjere mistede hele tre kilos tryk i strengene før og under hendes første kamp, og det omskiftelige vejr i Paris betyder lektier til Piotr

Se højdepunkterne fra Wozniackis første kamp i French Open her. Video: SNTV

PARIS (Ekstra Bladet): Da Caroline Wozniacki gik ud til sin kamp i første runde mod amerikanske Danielle Collins, var hendes otte ketsjere i tasken strenget op med et tryk på 25 kilo. Troede hun.

Styrken i strengen var dog anderledes, kunne hun mærke, da hun under kampen afprøvede dem en efter en, og efter kampen viste en opmåling, at trykket var helt nede på 22 kilo. Et tab på tre kilos tryk er trods alt ret usædvanligt.

Så der er folk, der har fået lektier for. Ikke mindst materialemand Piotr.

Caroline Wozniacki vil være ekstra opmærksom på styrken i sine ketsjerstrenge i de kommende kampe. Foto: Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki vil være ekstra opmærksom på styrken i sine ketsjerstrenge i de kommende kampe. Foto: Ritzau Scanpix
 

- Jeg skal kigge nøje på, hvordan vejret bliver i morgen og få strenget ketsjerne op på dagen. Måske skal vi gå fra 25 til 26 kilo, siger han og går ud fra, at den primære skurk var den fugtige varme i Paris.

At ketsjerne ikke er strenget op med den styrke, man forventer, betyder selvsagt noget for, hvor hårdt der skal slås til boldene, før de lander som tilsigtet.

- Hvis du vil slå hårdt til bolden og føler dig usikker på din opstrengning, bliver du nervøs for, at bolden sejler. Derfor spillede Caroline heller ikke optimalt fra starten, mente Piotr Wozniacki.

Dagen derpå trak Caroline i overvejende grad på skuldrene af problemet.

- Det sker faktisk ret ofte, at ketsjerne taber tryk, men man ved det nogenlunde i forvejen, som for eksempel i Indian Wells og andre steder, hvor det er varmt.

- Nogle gange kan de tabe tryk, mens du spiller, andre gange før, man kommer i gang.

- Normalt får jeg dem strenget op fire-fem timer før kampen, og jeg bruger de samme folk nede i opstrengningen gennem turneringen.

- Men når man spiller et sted, hvor vejret skifter så meget, må du justere undervejs. I dag er det køligt, og det føles helt anderledes at slå til boldene, bemærkede hun efter tirsdagens korte træning i småregn.

Hvis tirsdagens program arter sig, spiller Caroline Wozniacki onsdag mod spanske Georgina Garcia Perez. Vejrudsigten lover 25  grader og høj luftfugtighed med risiko for torden og heftige regnskyl.

Så måske skal ketsjerudvalget justeres derefter.

Se også: Piotr må på overarbejde: Trykket i Carolines ketsjere forsvandt

Se også: Kølige Caroline fandt frelse i ballonbolde

Se også: Analyse: Sådan kan Caroline også vinde på grus

38 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere