Klog beslutning kan hjælpe Caroline til grand slam

Det er glædeligt, at Wozniacki nu sætter sit helbred som første prioritet, for nu er hun ved at være slidt af belastningen

Det er klogt at Caroline og Piotr nu vil ansætte en fast fysioterapeut, for med sin fysisk krævende spillestil, har hun længe belastet sin krop, og hendes skadehistorik er bekymrende, mener Ekstra Bladets tenniskommentator (Foto: AP)
Det er klogt at Caroline og Piotr nu vil ansætte en fast fysioterapeut, for med sin fysisk krævende spillestil, har hun længe belastet sin krop, og hendes skadehistorik er bekymrende, mener Ekstra Bladets tenniskommentator (Foto: AP)

Det er en glædelig nyhed, at Team Wozniacki nu agter at prioritere Carolines helbred højere og finde en fast fysioterapeut.

Og det er ikke mindst et nødvendigt tiltag, for hendes skadehistorik har ærlig talt været bekymrende på det seneste, og det er faktisk lidt vildt at tænke på, at hun – som den indædte og stædige fighter hun er – så længe har bidt smerterne fra et springerknæ i sig.

Maraton-pigen har løbet rigtigt mange kilometer på grus, græs og hardcourt gennem sin ti år lange karriere på WTA-turen. Hun har belastet knæ og ankler hårdt, vredet kroppen til det ekstreme for at slå sin dobbelte baghånd i fuldt løb, og hun har sendt mange, mange rystelser gennem arme, skuldre og ryg.

Se også: Caroline: Nu vil jeg have min egen fysioterapeut

Med en så fysisk krævende spillestil er hun bestemt ikke kommet nemt til noget som helst. Hun har fightet sine sejre og millioner hjem, og nu er det på tide at investere bare en brøkdel af de sidste i at holde motoren velsmurt til karrierens sidste strækninger.

En af dem skulle meget gerne have en grand slam som endemål. Det er hendes store karriere-mål, og hun er bestemt ikke uden chance for at nå det.

For lige nu står hun et sted i sit tennisliv, hvor hun har oparbejdet en masse brugbar rutine, stadig har sin ungdoms eksplosivitet, en imponerende kondition samt nye, mere offensive redskaber i værktøjskassen.

Se også: Piotr om mandlige hittingpartnere: Dovne og spild af penge

Hun stortrives både på banerne og i byen New York, hvor hun er privilegeret med masser af støtte og tit får lov at spille på de store baner. Det gode humør er tilbage oven på en problemfyldt sommer, og hun virker sulten efter at komme i gang med forsvaret af sidste års finaleplads.

Der viste hun for anden gang, at hun kan magte den stime på seks sejre, som fører frem til slutkampen, og det var rent mentalt et værdifuldt bidrag til selvforståelsen.

Caroline Wozniacki har fået en meget, meget fornuftig lodtrækning, der i første omgang gerne skulle føre hende frem til en mulig kvartfinale mod Petra Kvitova.

Det skal selvsagt udnyttes. Hvis helbredet nu bare vil spille med..

Se også: Piotr vil have Caroline til at se ukendt modstander

14 kommentarer
Vis kommentarer