Knaldhård klassiker er sidste åbning for Caroline

Med et nederlag til ærkerivalen Angelique Kerber er løbet kørt for Wozniacki i forhold til årets sæsonfinale

Der er tradition for knaldhårde opgør mellem Wozniacki og Kerber, der her har trukket det længste strå i finalen i Stuttgart (Foto: AP)
Der er tradition for knaldhårde opgør mellem Wozniacki og Kerber, der her har trukket det længste strå i finalen i Stuttgart (Foto: AP)

Når Caroline Wozniacki om lidt går på banen mod Angelique Kerber er det en vind-eller-forsvind kamp i forhold til sæsonfinalen i Singapore.

Danskeren kan således ikke tåle et nederlag, hvis hun for femte gang vil slutte året af i det fine selskab. Det er nu, der skal høstes point, hvis hun skal avancere fra sin nuværende 13. plads på race-listen, for der er mange af dem i China Open, der som Premier-turnering rangerer lige under de fire grand slams.

Der er således hele 1.000 point til vinderen og 650 til den tabende finalist, og det er nok fair at sige, at Caroline skal i finalen, hvis hun skal leve videre i håbet.

Se også: Piotr: Caroline har problemer med banen

Se også: Ny fysioterapeut til Caroline

Ganske vist spiller hun næste uge i østrigske Linz, ligesom hun har mulighed for et wildcard til Kremlin Cup i Moskva ugen efter, men der er ikke nær så mange point at spille om i de to turneringer.

En joker er dog de mange skader, der i øjeblikket hærger feltet af topspillere.

Se også: Nødråb fra skadestuen: Kort WTA-sæsonen af

Dagens konfrontation er faktisk lidt af en klassiker. Det er tolvte gang, de to veninder med de polske forældre mødes, og der er skabt tradition for tætte og dramatiske opgør. Hele fem gange har de måttet tage tredje sæt til hjælp, og det skete også forleden i Tokyo, hvor Wozniacki reducerede til 5-6 i indbyrdes opgør.

Også den amerikanske tennisekspert Matt Cronin glæder sig:

Kerber sejrede over Wozniacki i finalen i Stuttgart i foråret, og tyskeren har hentet hele fire titler i år mod danskeren mere beskedne turneringssejr i Kuala Lumpur.

Det er verdens nummer ti mod elleve, der mødes, men på race-listen ligger Kerber mere lunt placeret på en syvendeplads.

Vi livedækker kampen med forventet start klokken 13.30, og du er undervejs velkommen med både spørgsmål og kommentarer.

Se også: Fræk leopard: Wozniacki vinder ny pris

 

 

 

 

25 kommentarer
Vis kommentarer