Knaldkamp i vente efter sikker sejr til Caroline

Caroline Wozniacki er videre til storkamp i tredje runde i Australian Open efter sikker sejr over kroaten Donna Vekic

Caroline Wozniacki er videre til tredje runde i Melbourne. Foto: AP
Caroline Wozniacki er videre til tredje runde i Melbourne. Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Der er lagt op til lidt af et brag i tredje runde af Australian Open, hvor Caroline Wozniacki skal op mod sidste års semifinalist, den meget formstærke brite, niende-seedede Johanna Konta, der i sidste uge vandt WTA-turneringen i Sydney.

Anden runde klarede danskeren i forholdsvis fin stil via en sejr på 6-1, 6-3 over kroatiske Donna Vekic, verdens nummer 99.

På 77 minutter havde Caroline Wozniacki nedkæmpet den hårdt servende og meget satsende modstander på store Rod Laver Arena.

Solen drillede begge spillere i den ene ende, men det var Caroline Wozniacki, der først fik styr på de drilske forhold.

Efter at have servet sig foran med solen i øjnene, brød hun straks kroaten fra den anden ende af banen på en smuk baghånd, inside-out.

Det blev 3-0, da hun løb en svær bold op, og gode returneringer bød på endnu et servegennembrud til 4-0 mod en stadig mere frustreret modstander, der især fejlede i baghåndssiden.

Så gik det til gengæld galt for Caroline, da hun igen skulle serve med solen ned i ansigtet. Hun forsøgte at skifte benstilling og position, men helt skidt gik det, da hun sendte en andenserv direkte ned på egen banehalvdel til kroatisk break.

Donna Vekic kunne dog ikke følge op sin midlertidige succes. Tværtimod forærede hun Wozniacki endnu et break via en dobbeltfejl, og så kunne danskeren gå ud for at serve første sæt hjem.

Der skulle dog hele fire sætbolde til, før den 20-årige modstander sendte en baghånd i nettet.

Vekic forsøgte at finde sit spillehumør igen fra starten af andet sæt, og de to fulgtes til 2-2, hvor Wozniacki trak endnu en fejl ud af modstanderens skrøbelige baghånd og brød.

Caroline bragte sig på 4-2 efter en længere duel med ballon-bolde, og så fulgte et parti, der undervejs så ud til at blive meget afgørende, rent mentalt.

Vekic havde kampen igennem held til at lægge nogle skarpe stopbolde, men i dette parti fik danskeren sat af i god tid og nåede frem til nettet, hvor hun i tre tilfælde passerede kroaten.

Caroline Wozniacki blev dog selv brudt via en afsluttende dobbeltfejl, før hun selv brød afgørende med et rent parti.

Undervejs blev det til 21 vindere mod kroatens 23. Til gengæld begik Vekic hele 32 uprovokerede fejl mod danskerens ni.

Piotr Wozniacki analyserede kampen på denne måde:

- I dag var det meget anderledes fra første kamp. Caroline lader sig irritere af solen. Hun skal fokusere mere på sit eget spil.

- Hun begynder at tænke for meget på andre ting, end dem der sker på banen. Det skal hun ikke gøre, hvis hun skal kontrollere kampe. 

 - Det er et lille bevis på, at hun skal koncentrere sig om sig selv. Når du begynder at tænke over, at du helst vil stå i én side af banen, så er det meget farligt. Hvis du så kommer ud og tror, at du står i din bedste side, og ikke vinder det parti, så kan det blive et større problem.

- Hun tænker for meget, og det kommer ind i hendes hoved, og det kan blive bedre. Hendes serv var ikke så god som i første kamp.

Caroline Wozniacki er altså nu klar til en spektakulær duel mod Konta, der sikkert slog japanske Naomi Osaka med 6-4, 6-2 i kampen inden danskerens.

De to mødes lørdag.

Se også: Undrende Caroline: Kom nu videre, Rory

Se også: Wozniacki-modstander sex-mobbet af 'badboy'

Se også: Munter Caroline: I år må der vente en finale her

Se også: Piotr om fremtiden: Her skal Carolines fokus ligge

13 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere