Knivoverfaldet Kvitova opereret i fem fingre: Ude i tre måneder

Et knivoverfald har medført en flere timer lang operation for Petra Kvitova, som er ude i de næste tre måneder

Petra Kvitova blev opereret i næsten fire timer, efter at den tjekkiske tennisspiller tirsdag var udsat for et knivoverfald i sit eget hjem.

Operationen i venstre hånd, som hun havde forsvaret sig med, varede i tre timer og tre kvarter. Alle fem fingre krævede operation.

Det er venstre hånd, som Kvitova spiller med, og den skal nu have ro i mindst tre måneder. Det siger Karel Tejkal, som er talsmand for det tjekkiske Fed Cup-hold.

- Det er en alvorlig skade, men Petra er ung og stærk, og kirurgen ser ingen grund til, at hun ikke skulle kunne vende tilbage og spille tennis, siger Tejkal ifølge nyhedsbureauet ATP.

Pausen betyder, at 26-årige Kvitova går glip af årets første grand slam-turnering, Australian Open, i januar samt flere andre WTA-turneringer.

Overfaldet fandt sted i Kvitovas hjem i den tjekkiske by Prostejov, som ligger 260 kilometer sydøst for hovedstaden Prag.

Det er af talsmanden beskrevet som et tilfældigt overfald af en kriminel, og Kvitova var ikke specielt udvalgt som mål for forbrydelsen.

Caroline Wozniacki har på Twitter tidligere tirsdag udtrykt støtte til Kvitova, som er hendes nære kollega.

- Har netop hørt, hvad der er sket med Petra Kvitova. Alle mine tanker er med hende i dag. Det er så skræmmende. Hun er et af de sødeste mennesker, jeg kender, skriver Wozniacki.

Det er ikke første gang, at der er sket et knivoverfald på en kvindelig tennisspiller.

I 1993 blev den daværende amerikanske verdensetter, Monica Seles, stukket med en kniv under en turnering i Tyskland.

Overfaldsmanden viste sig at være en person, der var besat af Seles' tyske rival Steffi Graf. Seles var efter overfaldet væk fra tennisbanerne i to år.

Du kan se den episode herunder:

Rystet Wozniacki: Det er så skræmmende

Overfaldet i eget hjem: Tennisstjerne stukket med kniv

1 kommentar
Vis kommentarer