Kommentar: Håbet svinder for svækket Caroline

Det er desværre en genudsendelse, at Caroline og Piotr ikke har en plan B mod en formstærk hardhitter, så troen på syv sejre i en grand slam er minimal

Caroline Wozniacki lader sig fortsat presse ud af brættet, når hun møder en formstærk hardhitter, så troen på slam-succes er for nedadgående. Foto: AP
Caroline Wozniacki lader sig fortsat presse ud af brættet, når hun møder en formstærk hardhitter, så troen på slam-succes er for nedadgående. Foto: AP

Det var ikke så meget selve nederlaget, der gjorde ondt i mit rødhvide tennishjerte, for det havde jeg et eller andet sted kalkuleret med. For Johanna Konta er et pragteksemplar af en kriger. I øjeblikket dybt fokuseret og konsekvent i alt, hvad hun foretager sig med stor slagkraft. En mulig vinder af Australian Open.

Det var klasseforskellen. Afstanden mellem hende og Caroline Wozniacki. For puha, den var stor. Alt for stor, når man skal vurdere danskerens chancer for at vinde en grand slam.

Se også: Slukøret Caroline: Hun var bare bedre

Egentlig har jeg hentet optimisme i at se ældre spillere som Li Na, Samantha Stosur, Francesca Schiavone og Marion Bartoli gøre det i karrierens efterår. Og i det faktum, at Angelique Kerber først blomstrede helt op som 28-årig – med stort set de samme kontravåben som Wozniacki.

Men troen svinder, for selv om Caroline kun er 26, så virker hun på en eller anden måde lidt slidt. Fysisk på grund af sin krævende spillestil gennem mange år, og mentalt efter talrige skuffelser i netop slam-sammenhæng. Der synes altid at stå en hardhitter i vejen, når der skal vindes syv kampe i træk.

Og hendes karriere varer næppe mange år endnu.

Kun i US Open kan hun tilsyneladende finde de forhold, der kan tænde det lange lys, og det er ærlig talt skuffende, at det ikke kan lade sig gøre i Melbourne, hvor bolde og baner burde ligge fint til hende.

Mange af mine internationale kolleger havde set frem til en tæt og spændende kamp mellem de to. Men flere af dem gav også bagefter udtryk for, at de har uendeligt svært ved at se Caroline vinde en af de fire store turneringer. Ligesom teknikeren Agnieszka Radwanska savner hun kraft til at stå den distance.

Skal der findes et lille lys i øjeblikkets mørke, så er det, at Caroline i efteråret viste tendenser til at jagte en spillestil, der kan flytte hende skridtet opad. Men det kræver, at hun også tør prøve at praktisere den mod en formstærk hardhitter i stedet for bare at lade sig presse bagud.

Hun burde have gjort et ærligt forsøg i andet sæt. Briste eller bære. Hun og Piotr Wozniacki burde have haft en plan B. Det havde de tilsyneladende ikke, og den film var desværre endnu en genudsendelse.

Se også: Wozniacki ydmyget og færdig i Australien

Se også: Konta roser nedspillet Wozniacki

Se også: Nadal vinder rå maratondyst

36 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere