- Kommer tilbage stærkere end nogensinde! 

Tennisekspert Michael Mortensen er sikker på, Novak Djokovic vender retur til tennissporten for at modbevise alt og alle

Novak Djokovic har hverken vundet sin sidste pokal eller Grand Slam, vurderer tennisekspert Michael Mortensen. Foto: William West/Ritzau Scanpix
Novak Djokovic har hverken vundet sin sidste pokal eller Grand Slam, vurderer tennisekspert Michael Mortensen. Foto: William West/Ritzau Scanpix
Følg Tennis

Det er drønærgerligt rent sportsligt, at Novak Djokovic ikke kommer til at stille op ved dette års Australian Open for at forsøge at vinde sin fjerde titel i streg og tiende i alt. 

Sådan lyder vurderingen fra Michael Mortensen, da Ekstra Bladet fanger tenniseksperten i kølvandet på det endelige punktum i sagen, der endte med, at serberen måtte pakke rejsetasken og vende hjem til Serbien med uforrettet sag. 

- Sådan ser jeg på det som objektiv tennisfan, for det er altid ærgerligt, når en turnering skal undvære den forsvarende mester og den formodede bedste spiller. Men der er nok 127 spillere i hovedturneringen, der er ret glade for, at Djokovic ikke stiller til start, for han var storfavorit til at vinde igen, lyder det fra Michael Mortensen.

Novak Djokovic måtte forlade Australien og sætte kurs mod Serbien. Foto: Loren Elliott/Ritzau Scanpix
Novak Djokovic måtte forlade Australien og sætte kurs mod Serbien. Foto: Loren Elliott/Ritzau Scanpix
 

Selv om det australske kapitel er slut i 2022-bogen for Novak Djokovic, så har virakken i januar skabt uvished og spænding om fremtiden for den serbiske verdensetter. 

Michael Mortensen er dog ikke i tvivl om, at Djokovic vil bruge balladen i Australian som motivation til at komme tilbage og vise hele verden, at han ikke er sådan at knække. 

- Jeg er sikker på, at Novak Djokovic kommer ud af det her stærkere end nogensinde. Det er yderligere benzin på bålet i forhold til at vinde en Grand Slam-turnering mere og dermed blive den mest vindende tennisspiller nogensinde på den front. 

- Selvfølgelig er han frustreret og irriteret i den kommende tid, men han kan vende det til sin fordel og blive en bedre tennisspiller.  

- Nu er spørgsmålet bare, om han bliver tvunget til at blive vaccineret, for Grand Slam-turneringerne plejer at læne sig op ad hinanden, når det kommer til regler og retningslinjer. Før vi ved af det, så er det tid til French Open, og Frankrig har været hårdt ramt af corona. Jeg tvivler på, der bliver gjort nogen undtagelse for Djokovic efter denne sag i Australien, siger Michael Mortensen.

Michael Mortensen er spændt på at følge, hvordan Novak Djokovic griber sæsonen an fra nu af. Foto: Jan Sommer
Michael Mortensen er spændt på at følge, hvordan Novak Djokovic griber sæsonen an fra nu af. Foto: Jan Sommer
 

Selv om den danske tennisekspert ærgrer sig på det sportslige plan, så er han til gengæld helt afklaret med Djokovic’ farvel på det personlige plan. 

- Jeg har den holdning, at hvis han vil stille op, så må han gøre det på de samme vilkår som alle andre. Der gælder ikke særregler for ham, bare fordi han er verdens bedste tennisspiller. Alle i verden er ramt af denne pandemi, og det er noget, vi må løse sammen, siger Michael Mortensen, der dog stadig har stor respekt for Djokovic. 

- Meget stor respekt. Det har alle tennisinteresserede, tror jeg. Det kan godt ske, Djokovic har fået nogle ridser i lakken, men man må ikke glemme, at han er et meget generøst menneske, der har doneret mange penge til velgørenhed bl.a. Jeg glæder mig i hvert fald til at følge hans jagt på den 21. Grand Slam-titel. 

Nedenfor følger et overblik over hele sagen.

OVERBLIK: Sagaen om Djokovics rejse til Australien

Der bliver fortsat skrevet linjer i sagaen om den serbiske tennisstjerne Novak Djokovics rejse til Australien.

Her følger det foreløbige overblik over sagen.

* 4. januar:

Efter længere tids mystik om Novak Djokovics vaccinationsstatus og deltagelse i Australian Open annoncerer serberen, at han har fået en lægelig dispensation til at rejse ind i Australien, hvor man skal være vaccineret eller kunne dokumentere en årsag til ikke at være vaccineret for at få visum.

Han rejser afsted for at forsvare sin Australian Open-titel.

* 5. januar:

En række australske sportsudøvere, læger og journalister udtrykker vrede over, at Djokovic får lov til at stille op ved Australian Open.

* 5./6. januar:

Djokovic lander i Australien, men bliver stoppet af grænsepolitiet. I flere timer sidder han isoleret i et rum i lufthavnen i Melbourne og bliver forhørt af myndighederne.

Senere bekræfter regeringen i Australien, at den har annulleret det visum, Djokovic er rejst ind i landet på, fordi serberen ikke har været i stand til at bevise, at han er berettiget til en medicinsk dispensation.

'Regler er regler', siger Australiens premierminister, Scott Morrison.

Djokovic bliver fragtet til et karantænehotel, mens hans advokater forsøger at få omstødt myndighedernes beslutning.

* 8. januar:

I retsdokumenter fremlagt af Djokovics advokater kommer det frem, at serberen har fået en medicinsk dispensation på grund af en positiv coronatest 16. december.

Det kommer derefter frem, at Djokovic deltog i et arrangement i Beograd den 17. december - dagen efter den positive coronatest - og at han 18. december deltog i et interview med en journalist fra L'Equipe.

* 10. januar:

Ved et retsmøde i Melbourne giver en dommer Djokovic medhold i, at han skal have lov til at opholde sig i Melbourne. Dommeren beordrer Djokovic løsladt fra karantænehotellet inden for en halv time.

Djokovic går direkte på tennisbanen og træner for første gang samme dag.

* 11./12. januar:

Det kommer frem, at de australske myndigheder undersøger en uoverensstemmelse i Djokovics indrejseerklæring. Serberen har svaret nej til at have været ude at rejse i en periode på 14 dage før sin ankomst til Australien, men det passer ikke.

Det erkender serberen senere. Han fortæller, at hans agent begik en menneskelig fejl, da indrejseerklæringen blev udfyldt.

Samtidig erkender Djokovic, at han 18. december deltog i et interview med en journalist fra L'Equipe, selv om han godt vidste, at han var smittet med coronavirus. Det var en fejlvurdering, siger han.

* 13. januar:

Lodtrækningen til Australian Open bliver forsinket 75 minutter, men Djokovic er med og får som topseedet sat navn på sin modstander i første runde, der bliver mod landsmanden Miomir Kecmanovic.

* 14. januar:

Australiens immigrationsminister, Alex Hawke, beslutter at annullere Djokovics visum for anden gang og smide ham ud af Australien.

Australian Open begynder natten til mandag dansk tid.

* 15. januar:

Djokovic tilbageholdes igen.

* 16. januar:

Et enstemmigt dommerpanel stadfæster inddragelsen af Djokovics visum, og serberen skal således forlade Australien. Han glipper muligheden for at forsvare sin titel og tage sejr nummer 10 i den australske grand slam-turnering.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind