Kontant Caroline fordømmer belønning til dopingdømt mega-stjerne

- Reglerne bliver åbenbart bøjet efter, hvem der ønsker det, lød det skarpt fra Wozniacki, som kalder det respektløst, at den dopingdømte russer får wildcard i utide

Maria Sharapova under en tidligere pressekonference i Stuttgart, hvor arrangørerne ikke høster mange roser fra Caroline Wozniacki. Foto: All Over Press
Maria Sharapova under en tidligere pressekonference i Stuttgart, hvor arrangørerne ikke høster mange roser fra Caroline Wozniacki. Foto: All Over Press
Følg Tennis

INDIAN WELLS (Ekstra Bladet): Caroline Wozniacki fik en flok øjenbryn til at løfte sig, da hun under sit pressemøde efter sin åbningssejr over Magda Linette blev spurgt om en noget kontroversiel tildeling af et wildcard til Maria Sharapova i Stuttgart i næste måned.

Turneringen starter en mandag, men russerens dopingkarantæne udløber først onsdag, og arrangørerne har fået WTA’s godkendelse af, at de rykker hendes førsterundekamp så langt hen i programmet, at de kan præsentere stjernens comeback på plakaten.

Til en turnering, der i øvrigt deler en stor sponsor med Sharapova, nemlig Porsche.

Flere spillere har udtalt deres skepsis, men ingen så klart som danskeren gjorde det.

- Det er i høj grad betænkeligt at give en stadig karantæneramt spiller – uanset hvem det er – lov til at spille i den uge. Jeg mener, at det er disrespektfuldt overfor spillerne, lød det med fast stemmeføring.

- Men det er, som det er. Reglerne bliver åbenbart bøjet efter, hvem der ønsker det, fortsatte hun skarpt.

- Alle fortjener en ny chance, for folk laver fejl, og hun vil sikkert fighte sig tilbage. Jeg er sikker på, at hun komme til at spille godt igen. Men når en spiller er suspenderet for brug af drugs, så skal vedkommende efter min mening starte fra bunden og kæmpe sig frem derfra.

- Hun burde først kunne starte igen ugen efter. Når en turnering først er startet, skal en karantæneramt spiller ikke have lov at træde ind midt i den.

Den 29-årige russer blev under Australian Open sidste år testet positiv for meldonium og blev idømt en karantæne på 15 måneder.

Medicinen der fældede Maria Sharapova

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) reducerede tirsdag Maria Sharapovas toårige dopingkarantæne til et år og tre måneders karantæne.

Den russiske tennisstjerne kan dermed spille igen fra 26. april næste år.

29-årige Maria Sharapova blev i juni idømt to års karantæne fra sporten af Det Internationale Tennisforbund (ITF). Det skete, fordi hun havde brugt den præstationsfremmende hjertemedicin meldonium.

Medicinen, som Maria Sharapova har brugt i mange år, kom på dopinglisten fra årsskiftet.

Bliv klogere på præparatet her:

* Meldonium (også kaldet Mildronat) bruges til at behandle manglende blodgennemstrømning til forskellige dele af kroppen.

* Præparatet produceres i Letland og er tilgængeligt i de baltiske lande og Rusland.

* Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har fra 2016 gjort meldonium ulovligt, da man har fundet det beviseligt, at præparatet kan sende større mængder ilt ud til musklerne.

* Wada besluttede at gøre meldonium ulovligt 16. september 2015 med effekt fra 1. januar 2016.

* British Journal of Sports Medicine har regnet ud, at et antal svarende til 490 atleter, deriblandt 13 medaljetagere, muligvis benyttede meldonium under European Games i Baku sidste år. Det svarer til næsten hver niende atlet. Flere atleter har selv oplyst, at de benyttede meldonium, mens andre er fundet via dopingtest, efter at de havde undladt at oplyse om deres forbrug, som på det tidspunkt ellers var lovligt.

* Meldonium blev fundet inden for 15 af de 21 idrætsgrene, der var på programmet ved European Games, oplyser British Journal of Sports Medicine.

* Over 100 atleter på verdensplan er testet positive for brug af meldonium i 2016, oplyser Wada. Tallet forventes fortsat at stige.

* Særligt i Østeuropa er problemet udbredt. Ifølge det russiske nyhedsbureau R-Sport er det samlede antal afslørede meldoniumsyndere i Rusland mindst 40.

* En producent af stoffet siger, at stoffets halveringstid er mellem tre og seks timer, men at det kan sidde i kroppen i månedsvis.

* Wada slår fast, at det forhold er uden betydning for en eventuel dopingforseelse.

* Wadas strafferamme for dopingsnyd er fire år.

Kilder: Wada, The Guardian, New York Times og Ritzau.

Maria Sharapova gør comeback i Stuttgart i april

Dopingdømte Sharapova: En af mine gladeste dage

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.