Kritisk Caroline til WTA: Find nu balancen

- Den har vi allerede, svarer WTA-boss om reglerne for at stille op i de større turneringer for Top 10-spillerne

I øjeblikket smiler de ikke så meget til hinanden, Caroline Wozniacki og WTA-boss Stacey Allaster (Foto: All Over Press)
I øjeblikket smiler de ikke så meget til hinanden, Caroline Wozniacki og WTA-boss Stacey Allaster (Foto: All Over Press)

- Jeg har vist allerede sagt rigeligt, lyder det med et afvæbnende smil fra Caroline Wozniacki, da Ekstra Bladet drejer samtalen ind på hendes vredesudbrud mod WTA’s regler i Toronto forleden.

Her beskyldte hun utvetydigt organisationen for nærmest at tvinge top ti-spillerne til at stille op i større turneringer, selv om deres skadesituation tilsiger, at de burde holde en pause.

Se også: Caroline: Nu vil jeg have min egen fysioterapeut

De komplekse regler kræver, at topspillerne stiller op i et vist antal større turneringer. Ellers vanker der både bøder, pointtab og ret til at stille op i mindre turneringer.

Det er et tema, der længe har tændt Wozniacki, som på et tidspunkt også prøvede at kæmpe topspillernes sag ved at være med i spillerrådet. Og det gør det stadig.

Caroline Wozniacki røg sidste år ud til Serena Williams, men i år var Belinda Bencic stopklods i Rogers Cup (Foto: AP) Tennis - 13. aug. 2015 - kl. 06:53 Wozniacki tvunget i kamp: Det er vanvittigt

- De andre top ti-spillere er enige. Der er fuld opbakning. Det er jo kun top ti, der bliver presset. Opbakningen har været der i fem-seks år, men der er ikke rigtig sket noget.

- Føler du, at WTA tager for meget hensyn til turneringsarrangørerne frem for topspillerne?

- Jeg tror bare, det er vigtigt, at man finder en balance. Jeg kan godt forstå, at turneringsarrangører gerne vil have topspillere, og vi vil også gerne spille. Men hvor finder man den balance?

Se også: Historiske Serena

- Skadede spillere kunne lave alle mulige andre ting uden for banen for turneringerne, siger hun med adresse til forskellige tiltag, der kan handle om alt fra vip-arrangementer til velgørenhed.

16 kommentarer
Vis kommentarer