Kunderne raser mod tv-station: 'I røvrender os!'

Discovery har et forklaringsproblem over for sine kunder, der raser over ekstra regning for at kunne se første uge af US Open live

Se Wozniacki spille sig i finalen i Miami tidligere på året. Video: TV3 Sport

119 kr. skal danske tennisfans betale, hvis de vil se første uge af US Open live. Discovery, der har rettighederne til den store Grand Slam-turnering, sender nemlig alle kampe fra de første syv dage med to timers tidsforskydelse på Eurosport. Vil man se kampene live, skal man betale for Eurosport Player, der er en ny digital satsning fra mediekoncernen.

Det vækker stor forargelse hos kunderne, der i forvejen betaler for at have Eurosport i tv-pakken. Flere af dem har henvendt sig til Ekstra Bladet for at lufte deres utilfredshed over den store meromkostning, der skal betales for at følge US Open den første uge.

Discoverys facebook-side blev op til Caroline Wozniackis første kamp mod Mihaela Buzarnescu natten til tirsdag bombarderet med rasende kunder, der ønsker svar på, hvorfor de nu skal betale endnu mere for at kunne se tennis den næste uge.

(Screendump: Facebook)

(Screendump: Facebook)

Hos Discovery forstår man frustrationen, men forklarer sig med, at det er et forsøg med en ny digital satsning.

- Jeg kan godt forstå, at hvis man er tennisfan, er det en gene at må over på en anden platform. Vi viser første uge af US Open live eksklusivt på vores streaming-service Eurosport Player. På vores flow-kanaler vises de to timer forskudt. Det gør vi som et forsøg, der skal vise, hvordan vores brugere tager imod den her digitale oplevelse, fortæller Rasmus Mariegaard, der er kommunikationschef for Discovery Networks i Danmark.

Wozniacki ærgrer sig også
Det er ikke kun Discoverys kunder, der er utilfredse med den manglende live-dækning i tv. Den danske tennisstjerne, Caroline Wozniacki, som de fleste netop ønsker at se, mener, det er synd, folk ikke kan se hendes kampe på andre måder end gennem Eurosport Player, der skal betales ekstra for.

- Jeg er sikker på, at der er mange, der gerne vil se de kampe live, så det synes jeg selvfølgelig, de skal have mulighed for. Derfor synes jeg, det er lidt ærgerligt.

Problemer med streamingtjenesten
Kunderne må muligvis væbne sig med tålmodighed, hvis de vil se Wozniacki og resten af US Open-stjernerne i live-aktion i denne uge. Det er nemlig ikke kun den manglende mulighed for at se live, der skaber problemer. Køber man sig adgang til den nye digitale satsning, Eurosport Player, som eksklusivt viser turneringen, skal man heller ikke forvente, at den kører optimalt.

Rasmus Mariegaard erkender, at der er udfordringer med tjenesten. Selv om man skal betale for den, så er den fortsat under udvikling, forklarer han.

- Det er rigtigt, at vores player ikke er fuldt ud færdigudviklet. Men der skulle gerne ske forbedringer allerede i dag (tirsdag). Det bliver løbene bedre. Det kan jeg love.

Du kan læse flere vrede brugere kritisere streming-tjenesten herunder.

(Screendump: Facebook)

(Screendump: Facebook)

 

Taknemmelig Caroline: Uden min far var jeg ikke her

Glad Caroline efter jubilæumssejr: Det er da specielt