Lægger låg på verdens største tennisstadion

En stålkonstruktion på 5.000 tons er færdig på Arthur Ashe Stadium, så næste år kan US Open til hver en tid gennemføre programmet

En kæmpe stålkonstruktion er klar til at lægge låg på verdens største tennisstadion (PR-foto: USTA)
En kæmpe stålkonstruktion er klar til at lægge låg på verdens største tennisstadion (PR-foto: USTA)

US Open har været så plaget af regnvejrsudsættelser, at man forrige år officielt begyndte at tage mandagen i brug til herrernes singlefinale, at et rulletag har været meget efterspurgt på Arthur Ashe Stadium.

Mange har haft svært ved at forestille sig et rulletag monteret på så stor en ’tragt’, som verdens største tennisstadion med plads til 22,547 tilskuere munder op i.

Selv om Kevin Magnussen og Caroline Wozniacki aldrig har mødtes, så følger de hver især den andens karriere og kan sagtens se ligheder i deres ellers forskellige sportsgrene. (Foto: Jan Sommer og DPA) Tennis Ekslusiv stjernesnak: Kevin og Caroline følger hinanden tæt

Men som det fremgår af billedet er det godt på vej. En stålstruktur med en vægt på 5.000 tons er færdig, og den bliver beklædt, når US Open 2015 er overstået i september. Taget vil være helt klar til den amerikanske grand slam året efter.

Caroline Wozniacki har to gange spillet finale på den store bane, som rummer en ganske særlig og meget elektrisk stemning til aften-sessionerne, men hvis beton også længe har været ved at smuldre.

Caroline Wozniacki tabte i anden runde i Paris, så nu skal der strammes op (Foto: AP) Tennis Top 5 i fare: Nu strammer det til for Caroline

I forlængelse af renoveringen bliver de næstbedste baner også renoveret. Louis Armstrong Stadium med plads til 14.000 siddende og lillebror ‘Grandstand’ med plads til 8.000 får en makeover, ligesom den sydlige campus renoveres og giver plads til nye kampbaner.

-Vi redefinerer begrebet ’spektakulær’ på Billie Jean King National Tennis Center, siger Gordon Smith, USTA Chief Operating Officer, med en vis amerikansk selvfølelse.

Det amerikanske tennisforbund, som ejer stadion, bruger en halv milliard dollars på den samlede renovering.

 

 

3 kommentarer
Vis kommentarer