Annonce:
Annonce:

Lækkerbisken i vente: Nu starter Carolines French Open for alvor

- Han har sat sig i mit hoved, siger Daria Kasatkina om sit idol, gruskongen Nadal, før et opgør med Wozniacki, der kan blive en stor tennisoplevelse

Se highlights fra Wozniackis seneste møde med Kasatkina her. Video: AP/SNTV
Annonce:
Følg Tennis

PARIS (Ekstra Bladet): Det ligner et brag af en tenniskamp med masser af spektakulære dueller og med alle typer slag i brug. Rigtig tænke-tennis.

En af dem, man – danske briller eller ej – bare må glæde sig til som sportsoplevelse.

For Caroline Wozniackis modstander, Daria Kasatkina, er en lille lækkerbisken på en tennisbane, hvor hun behersker alle spillets facetter, og hvor hun – desværre – også befinder sig ekstra godt på grus.

Og juniorvinderen af French Open 2014 har da også et forbillede, der fortæller alt om den kærlighed: Rafael Nadal, den spanske gruskonge over dem alle.

- Nadal har jeg lært så meget af. Spin, forhånd, banebevægelse, fightingspirit. Han slås som et dyr. Jeg har aldrig set en person, der er så dybt inde i sin sport, lyder det næsten henført fra den 21-årige russer.

Annonce:

- Jeg så ham første gang, da jeg var otte år. Og når du følger en spiller i så lang en periode, så sætter han sig i dit hoved. Og derfor begyndte jeg selv at slå med forhåndsspin, forklarer en charmerende Kasatkina efter sin sejr i tredje runde.

Verdens nummer 14 kommer ind til sin favoritturnering på bagkant af en fin sæson og stadig med en masse nysgerrighed omkring sit eget spil.

- Mit spil er nok lidt anderledes end de andre pigers. Som junior lærte jeg mig at slice og slå stopbolde, for der er så mange piger derude med power, at du må finde måder at slå dem på.

- Det er interessant at udvikle mit spil og min hjerne. Jeg føler, at mit niveau virkelig stiger i år. Nu skal erfaringen også gøre sin del af arbejdet, smiler hun.


Mod Caroline Wozniacki forholder det sig taktisk lidt anderledes. Og de to sejre over danskeren i år, betyder intet før søndagens møde, bedyrer Daria Kasatkina.

- Jeg skal forberede mig godt. Vi har aldrig mødt hinanden på grus, så det bliver en helt anderledes kamp.

Annonce:

- Det er altid svært at møde hende, for hun er en stor fighter, og hun er i god form. Især i denne sæson. Men jeg ser frem til en god kamp. Hun er nummer to i verden, siger hun med en mine, som godt kunne udtrykke, at det skam bliver en dejlig skalp at snuppe.

Caroline Wozniacki er klar over, at hun skal spille op til sit allerbedste, hvis hun vil videre til kvartfinalen. Foto: Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki er klar over, at hun skal spille op til sit allerbedste, hvis hun vil videre til kvartfinalen. Foto: Ritzau Scanpix

Man kan mærke på Caroline Wozniacki, at den faglige respekt for Daria Kasatkina er til stede. Og hun er klar over, at hun skal tage alt det bedste fra sin fine start på French Open med sig ind til fjerde runde.

- Jeg forventer en kamp med lidt længere dueller og en forskellig rytme. Der vil komme lidt forskellige slag hist og her. Hun har gode hænder. Hun kan slice og ja, hun kan lidt af det hele.

- Så det handler bare om at være fokuseret, være aggressiv men også vente på de rigtige muligheder, siger Caroline Wozniacki, der ikke er ekstra opsat på grund af årets to nederlag.

- Det gør ingen forskel. Det er en ny kamp og en ny turnering og nu i en grand slam. Så er det ligegyldigt, hvem der står på den anden side. Man vil bare gerne vinde, siger hun og understreger, at hun altså også selv har en del redskaber i værktøjskassen:

- Jeg kan også mikse spillet, så jeg er ikke ekstra nervøs.

På spørgsmålet om, hvorvidt man burde sætte penge på endnu et ’æg’ til modstanderen, svarer hun med et smil:

- Det ville jeg heller ikke have gjort før min seneste kamp.

Grushajen Caroline: De store klø var min fortjeneste

Wozniacki om photoshop-beskyldninger: Derfor reagerer jeg

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: