Annonce:
Annonce:

Legende: Stop med at stønne, så slipper du for straf, Sharapova

Maria Sharapova bør slippe for doping-straf, hvis hun stopper med at stønne

Der er godt med lyd på, når Maria Sharapova spiller tennis (Foto: AP)
Der er godt med lyd på, når Maria Sharapova spiller tennis (Foto: AP)
Annonce:
Følg Tennis

Den russiske tennisdronning Maria Sharapova er i øjeblikket suspenderet, da hun er taget for Meldonium. Et stof hun har taget 10 år, men som først fra nytår er kommet på dopinglisten.

I øjeblikket afventer tennisverdenen en dom til Sharapova, men alverdens eksperter prøver at vurdere, hvad straffen skal være.

Tennislegenden John McEnroe ser flere muligheder.

- Jeg har en løsning. Hvis hun har med vilje har taget stoffet, så skal hun have fire års karantæne, siger McEnroe til Expressen.

- Hun har gået ud og har taget ansvar næsten som en politiker, og er det sådan, at hun taler sandt, og det er en fejl, så kan hun slippe med to års karantæne, siger McEnroe.

Annonce:

- Eller hvis hun stopper med at stønne, så synes jeg slet ikke, at hun skal have nogen karantæne. Hun må komme tilbage, men ingen stønnen mere. Og så kan hun sige det til Azarenka også. Det vil være en hård straf for hende, siger McEnroe.

Der er godt med lyd på, når Maria Sharapova spiller tennis (Foto: AP)
Der er godt med lyd på, når Maria Sharapova spiller tennis (Foto: AP)
 

Efter doping-storm: Nu træner Sharapova på stranden

Sharapovas stønneri er tidligere mål til 109 decibel, hvilket er højere larm end en motorsav, et trykluftsbor eller tog.

Ifølge dansk arbejdsmiljølovgivning må lydstyrken på en arbejdsplads ikke overstige 85 decibel, og WTA-touren har i et par år snakket om at indføre en regel, der stopper stønneri.

- Jeg tror helt sikkert, at der kommer til at ske forandringer med den regel. Vi må vente med at se, hvor langt vi kommer til at gå med eventuelle tekniske hjælpemidler, sagde WTA-chef Stacey Allester til USA Today tilbage i 2013.

Sharapova selv har dog ingen planer om at stoppe med at stønne.

- Jeg har gjort det, siden jeg startede med at spille tennis, og det kommer jeg ikke til at ændre, har Sharapova tidligere sagt.

Annonce:

- Jeg er faktisk ikke sikker på, hvad det betyder for mit spil, svarer hun på spørgsmålet om, hvorvidt hun henter ekstra energi i at stønne sine slag af sted. Jeg har faktisk aldrig forsøgt at stoppe det. Når først spillet går i gang, så falder jeg automatisk ind i den rytme, har det lydt fra Sharapova.

Absurd udvikling: Sharapova beholder sit vigtigste våben

Maria Sharapova med mellemnavnet Jurjewna som hun ser ud uden for banen (Foto: All Over Press)
Maria Sharapova med mellemnavnet Jurjewna som hun ser ud uden for banen (Foto: All Over Press)
 

Den amerikanske legende John McEnroe regner ikke med, at Sharapova slipper helt for doping-straf, men næsten.

- Jeg vil godt vædde med, at hun ikke får karantæne. Hun får sikkert tre måneder retroaktivt om nogle måneder, og så er hun tilbage med det samme, siger McEnroe.

Nike var de første til at droppe støtten til Sharapova, Porsche det samme og og senest har også FN straffet russeren, der ikke længere er organisationens goodwill-ambassadør, som hun ellers har været siden 2007.

Ketsjersponsoren Head har imidlertid støttet Sharapova ligesom superstjernen Novak Djokovic har gjort det, mens kollegaen på WTA-touren Kristina Mladenovic har været den mest kritiske af spillerne.

- Jeg taler fora alle spillere på WTA-touren, når jeg siger, at hun er en fusker, har hun tidligere fortalt til engelske The Guardian.

Annonce:

En ny serv - et nyt støn (Foto: AP)
En ny serv - et nyt støn (Foto: AP)
 

Uskyldig? Sharapova fik flere advarsler før doping-bommert

Siden nytår har mere end 60 sportsfolk afleveret prøver, der er positive over for Meldonium.

Men hvad er Meldonium egentlig? Først fra nytår kom stoffet på doping-listen hos det internationale antidoping-agentur Wada.

Under punktet 'Stoffer og metoder forbudt til enhver tid (i og uden for konkurrence)' står, at det er tilføjet 'da det er bevist, at det bruges i præstationsfremmende øjemed af atleter'

- Meldonium er et stof, der optimerer energiomsætningen i hjertet under mangel på ilt. Resultatet er, at hjertet kræver mindre ilt og kan arbejde lidt lettere, lød det i en mail til Ekstra Bladet fra The Anti-Doping Database.

Annonce:

- En undersøgelse viser, at stoffet giver en øget udholdenhed for atleter, forbedret rehabilitering efter træning, beskyttelse mod stress og forbedrede aktiveringer af centralnervesystemets funktioner, lyder det.

- Det er disse virkninger, som man vil kunne drage fordel af i sport, så dette stof vil formentlig blive stærk efterspurgt, lyder det.

Den svenske verdensmester i 1500 meter-løb Abeba Aregawi er foruden Sharapova blandt de mest prominente navne, der er gået i fælden for det nye stof.

Fanget som nummer syv: Sådan virker Sharapovas super-doping

Se Sharapova stønne ved WTA-finals 2015:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: