Lettet Caroline: Det så rimelig sort ud

- Det giver helt sikkert et mentalt boost, at jeg kunne komme tilbage på den måde, sagde Caroline Wozniacki, som hurtigt vil glemme spillet undervejs

Caroline Wozniacki leverede et fremragende comeback

MELBOURNE (Ekstra Bladet): - Jeg tror, at min far skal have en øl i aften, og det skal David nok også.

Bemærkningen, som blev ledsaget af et smil og hævede øjenbryn, udgjorde svaret på, hvorvidt Caroline Wozniacki forventede en større evaluering af kampen med sin far, der noget rystet havde forladt Rod Laver Arena.

Hendes gæt gik i øvrigt på, at den kamp bare skulle smides væk og slet ikke analyseres. Dertil var den for vanvittig i sit forløb.

Bagud 1-5, 15-40 og dermed nede med to matchbolde mod verdens nummer 103, 21-årige Jana Fett fra Kroatien, var hun kommet tilbage og taget tredje sæt med 7-5 som adgangstegn til tredje runde.

Og selv for en sportskvinde, hvis mantra er at ’tage en bold ad gangen’, var det i sig selv en vild præstation.

- Jeg er ret stolt af mig selv. For jeg gav ikke op på noget tidspunkt. Selv da jeg følte, at kampen var ved at glide ud af mine hænder, tænkte jeg at jeg måske ville få muligheder. Og hvis ikke, så ville jeg i det mindste tage hjem med en følelse af, at jeg gav den, hvad jeg kunne.

Kun glæde og lettelse
Hun indrømmede, at hun så langt fra havde spillet sin bedste tennis, men måden, sejren blev hevet hjem på, gav hende meget med fra Rod Laver Arena.

- Der er ikke noget irritation lige nu. Kun glæde og lettelse. Det er varmt derude, og der er en modstander, der kæmper for det. På en dag, hvor jeg ikke spiller mit bedste man kæmper og formår at vinde den. Så jeg er tilfreds og stolt over at være videre.

Jeg er glad for bare at være med og stadig have en mulighed for at spille.

26 minutter før danskerens matchbold, stod kroaten med to.

- Det så rimeligt sort ud på det tidspunkt. Det er ikke store chancer, man giver sig selv, men samtidig – da jeg kommer tilbage til 40-40 - er det den vigtigste bold i kampen.

'Nu er jeg i live'
- Og da jeg vinder det parti til 2-5, tænker jeg, at nu er jeg i live. Nu skal hun vinde fire bolde i et parti for at vinde kampen. Jeg tænker, at hvis jeg er lidt heldig, så bliver hun lidt nervøs, og så får jeg chancen for at gå ind og spille aggressivt.

- Det er den eneste chance, jeg har. På det tidspunkt tænker jeg: Okay, nu er der lidt mere ro på.

- Hun blev en anelse nervøs, og jeg vidste, at hvis jeg satte lidt mere tryk på, så kunne det være, at hun kom til at spille kortere. Det lykkedes.

- Jeg vidste også, at hun ikke har været i sådan en situation ret mange gange før, sagde hun om Fett, der kun spillede sin anden kamp i en Grand Slam-turnering.

- Jeg tænker, at det er min eneste chance. Jeg er ude alligevel, hvis hun går ind og rammer den.

- Rutinen betyder ret meget. Jeg håbede, at hun ville lette foden lidt fra gaspedalen, og da det skete, gik jeg efter det. Jeg havde intet at tabe på det tidspunkt.

Det stod klart umiddelbart efter danskerens sejr, at modstanderen i 3. runde bliver hollandske Kiki Bertens, der er seedet som nummer 30.

Hun besejrede amerikanske Nicole Gibbs 7-6, 6-0 i sin 2. runde-kamp.

Caroline Wozniacki er klar til 3. runde efter noget af et comeback mod Jana Fett. Foto: AP
Caroline Wozniacki er klar til 3. runde efter noget af et comeback mod Jana Fett. Foto: AP

Caroline Wozniacki deltog i pressemøde efter kampen. TV: SNTV

Chok-bølger gennem Melbourne: Favoritten er allerede ude

Mobbet af stjerner og fans: Ny tennis-stønner 'har 347 lyde'

Jagter sæsonfinalen: Så nu har russerne hyret Caroline