Løchte også slukket

Var alt for ustabil mod en af verdens mest stabile spillere og dermed chanceløs mod David Ferrer

(Foto: Melissa Hjerrild)
(Foto: Melissa Hjerrild)

Mod en af verdens allermest solide og stabile spillere nytter det ikke selv at være dybt ustabil.

Men det var desværre tilfældet for Frederik Løchte Nielsen, der i fredagens David Cup-single måtte se sig slået af verdens nummer otte, David Ferrer, med cifrene 1-6, 5-7, 2-6.

Dermed er Spanien foran 2-0 efter førstedagen, og det er ærlig talt mere end svært at se, hvor en dansk sejr – endsige sætgevinst - skulle falde i de resterende tre kampe mod overmagten.

Den 32-årige dansker kan mange charmerende ting på en tennisbane, men han har svært ved at sætte den rigtige pakke sammen under pres. Og han var under konstant pres fra baglinjefræseren, der yderst sjældent giver et gratis point væk.

Verdens nummer 283 var langt væk i første sæt men fik samlet sig sammen fra starten af det næste, hvor han fik brudt sig foran med 3-1, før han gav break’et tilbage med – en dobbeltfejl.

Dem lavede han flere af på vigtige tidspunkter, og ind i mellem fejlede han også selv de mest banale grundslag.

Til andre tider viste han sin offensive kaliber frem ved nettet, sendte en kanonserv af sted eller returnerede skarpt og overraskede med et pludseligt angreb.

Men der var for langt mellem snapsene, og David Ferrer var bare klart bedst på de store point i et andet sæt, der ellers bød på flere velspillede dueller mellem de to vidt forskellige spillertyper.

Ved 5-5 fejlede danskeren igen, og så var sættet væk.

Det samme var det tredje reelt, da Ferrer brød sin modstanders indledende serveparti.

Lørdag spiller Løchte double, hvor han nok føler sig mere hjemme mod topmodstand, med Thomas Kromann som makker. Den ene modstander er med næsten sikkerhed Fernando Verdasco, og Rafael Nadal kan tænkes at glide ind ved hans side, fordi de to formentlig skal danne par ved OL i Rio næste år.

1 kommentar
Vis kommentarer