Løchte om Ferrer: Han er nådesløs

Frederik Løchte Nielsen er vild med angrebslystne David Ferrers attitude på en bane men håber, at han kan tvinge stjernen ud af rytme

Frederik Løchte Nielsen beundrer sin modstander, men han vil forsøge at kaste grus i David Ferrers velsmurte slagmaskine (Foto: AP)
Frederik Løchte Nielsen beundrer sin modstander, men han vil forsøge at kaste grus i David Ferrers velsmurte slagmaskine (Foto: AP)

Frederik Løchte Nielsen er en tennisnørd af ypperste karat. Via timevis af nærstudier kender han alle topspillere, deres bevægelser og spillestil helt ned til deres præcise fodstilling ved serven.

Som sådan har han da også kæmpe respekt for dagens modstander, altid kompromisløse David Ferrer, der i mange år har tilhørt den absolutte verdenstop. 

- Ferrer er nådesløs, siger han.

- Der er ingen dikkedarer. Alle bolde bliver angrebet 100 procent. Der er fuld koncentration og intensitet. Han har en virkelig god attitude. Det er en spiller, jeg selv har set op til i mange år. Jeg synes, han er helt vildt herlig.

Se også: Kaptajn Carlsen før stjernemøde: Spil jeres livs kamp

Han fremhæver især den 33-årige spaniers store forhånd.

- Den søger han meget. Han vil helst ligge og trykke med den. Og så er han en spiller, der får mange bolde i spil. Han gør det hele tiden svært for modstanderen. Han holder god kvalitet, trækker duellen ud og tvinger modstanderen til at overplacere.

Af samme grund vil han forsøge at kaste grus ind på den hurtige hardcourtbane:

- Jeg skal prøve at afkorte dullerne. Jo kortere de bliver, jo større er mine chancer for at komme godt ud af dem.

- Bliver det for meget fra baglinjen, har han for meget stabilitet og kvalitet til, at det er realistisk at tro på, at jeg kan konkurrere med ham.

Se også: Tauson tyrede spanierne: Nyd det og sælg varen

- Så jeg skal ind og gøre det lidt urytmisk. Blæse lidt igennem på mine servereturneringer og tage nogle chancer på mine egne server. Jeg skal forsøge at skifte rytme. Og så skal jeg være skarp til at eksekvere, lyder opskriften.

Den 32-årige dansker ved også, hvor svært 11 år yngre Mikael Torpegaard vil få det mod Rafael Nadal.

- Jeg er der for ham, hvis han vil have hjælp. Men det tennismæssige er nok mere Kenneth Carlsens rolle.

- Jeg prøver at bruge min alder til at bakke de andre op. At skabe god stemning. Jeg skal prøve at få ham til at nyde opgaven og sørge for at han føler sig så godt tilpas som muligt, når han går på banen.

Se også: Underhunden: Jeg kan slå Nadal

0 kommentarer
Vis kommentarer