Lykkelig for sejren, tavs om fremtiden

Lige så begejstret Caroline Wozniacki var over at være i semifinalen, lige så lidt havde hun lyst til at tale om et muligt karrierestop

Caroline Wozniacki var lykkelig over at være i semifinalen ved US Open, men hun ville ikke ud med, om det er hendes sidste. Foto: AP
Caroline Wozniacki var lykkelig over at være i semifinalen ved US Open, men hun ville ikke ud med, om det er hendes sidste. Foto: AP
Følg Tennis

NEW YORK (Ekstra Bladet): Spørgsmålet kom snigende lidt inde i det internationale pressemøde efter Caroline Wozniackis overbevisende kvartfinale-sejr.

Ekstra Bladets historie om et snarligt karrierestop for brandvarme Caroline Wozniacki har fyldt meget i presselokalet de seneste døgn, og nu åbnede New York Times’ Ben Rothenberg ballet.

Hverken han eller resten af det velfyldte lokale blev dog ret meget klogere af svaret.

- Jeg har ikke rigtigt lyst til at tale om det lige nu. Når jeg føler mig klar til at åbne op og sige noget, så gør jeg det, men lige nu er jeg her for at spille den turnering.

Et svar, som hun mere eller mindre ordret gentog på den danske del.

Caroline tordner videre: Spiller semifinale torsdag

Var den 26-årige dansker ordknap om fremtiden, var hun til gengæld lykkelig over den netop overståede datid. Den sikre sejr på 6-0, 6-2 havde ikke ligefrem dæmpet det humør, hun har opretholdt den seneste halve snes dage.

Og udsigten til en femte semifinale ved US Open, hvoraf de to har været billet til finalen, fik væg til væg smilet frem.

- Det er fedt. Jeg er så glad for at få en semifinale mere, sagde hun i en tone, som måske også kunne tolkes sådan, at det måske er sidste skud i år.

Rystet Wilander: Caroline må da ikke stoppe nu

- Der har ligesom været en gennemgående nøgle for dine fem meget forskellige kampe her. At du har formået at holde hovedet koldt. Hvordan har du fundet ind i det rum af ro?

- I dag skal jeg virkelig være mentalt stærk, for man ved ikke rigtigt, hvad der kommer fra en modstander, der vrikker om på foden, sagde hun med adresse til den ankelskade, som modstanderen , Anastasija Sevastova, pådrog sig allerede i andet parti.

- Hun kunne stadig løbe til nogle bolde, men andre gange gik hun og skiftede tempo, så det handlede for mig om hele tiden at holde et pres men ikke gå efter for meget.

Formstærk Wozniacki springer frem på ranglisten

- Det er en meget fin balance, og man bliver lidt nervøs, fordi man føler, at man skal vinde, men samtidig kan hun også spille mere frit. Mod slutningen tænkte jeg, at nu skulle hun bare ikke lukkes tilbage i kampen.

Caroline havde dog allerede brudt sin modstander i første parti, da hun vred om. Og efter kampen erkendte Sevastova da også klædeligt, at hun nok havde tabt til overmagten under alle omstændigheder.

- Jeg fik en god start, og jeg tror også, hun var lidt nervøs. Selv hvis hun ikke var blevet skadet, så fornemmede jeg, at det ville være en kamp, jeg ville føle mig godt tilpas i, fordi vi ville få lange dueller. Jeg vidste, at på et eller andet tidspunkt ville hun knække, sagde Caroline Wozniacki.

Bliv her lidt endnu, Caroline

Torsdag står hun overfor verdens aktuelle nummer to, tyske Angelique Kerber. En veninde og en ærkerival. De to har givet hinanden nogle virkelig hårde kampe.

- Jeg glæder mig til at spille den kamp, og jeg er jo underdog på papiret, smilede Caroline Wozniacki med den underspillede selvtillid, som kun en serie af sejre afføder.

Caroline taler ud: Nedturen har lært mig at nyde andre ting

Læserne griller Caroline: Her betaler jeg min skat

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?