Lyn-exit for storspiller: Amerikansk komet tager kæmpe skalp

Sydafrikaneren Kevin Anderson tabte i fire sæt til amerikanske Frances Tiafoe, der er nummer 39 i verden

Kevin Andersson måtte højest overraskende forlade Australian Open allerede i 2. runde. Foto: Ritzau Scanpix
Kevin Andersson måtte højest overraskende forlade Australian Open allerede i 2. runde. Foto: Ritzau Scanpix

Det blev til et tidligt exit fra Australian Open for den femteseedede sydafrikanske tennisspiller Kevin Anderson.

Natten til onsdag dansk tid tabte han i fire sæt til amerikanske Frances Tiafoe, der er nummer 39 på verdensranglisten og den fjerde yngste spiller i top 50.

Anderson, der var i Wimbledon-finalen sidste år, vandt første sæt i kampen, da han brød Tiafoe serv til 6-4.

I andet sæt så alt også ud til, at Anderson var på vinderkurs, da han bragte sig foran med 3-0, men så strammede den 20-årige amerikaner op og brød Andersons serv to gange og vandt partiet.

Sydafrikaneren døjede med en mindre skade i albuen i starten af kampen, og til sidst kunne han ikke følge med Tiafoes tempo.

I tredje og fjerde sæt brød amerikaneren hans serv en gang i hvert parti, og så endte kampe med en amerikansk sejr på 4-6, 6-4, 6-4, 7-5.

Det er første gang i karrieren, at Tiafoe spiller sig til tredje runde i Australian Open.

I næste runde skal han op mod Andreas Seppi fra Italien.

Anderson, der vandt sin femte ATP-turnering tidligere på måneden, havde set frem til at nå langt i grand slam-turneringen i Australien, efter han for første gang siden 2015 kom videre fra første runde. Han har tre år i træk nået fjerde runde som sit bedste resultat.

Han er dog ferm på hardcourt-underlaget, da han i 2017 nåede helt til finalen i US Open.

Men anden runde blev altså endestationen for sydafrikaneren i Melbourne.

Også på kvindesiden har en af favoritterne forladt turneringen tidligt. Mandag tabte den tidligere mester Victoria Azarenka i første runde til Laura Siegemund, der er nummer 110 i verden.

Leif Mikkelsen var tidligere landstræner for det danske herrelandshold i håndbold i perioden 1977-1987. Han førte holdet til en fjerdeplads ved VM i 1978, i 1982 og ved OL i 1984. Arkivfoto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix Sport og Spil Hele historien om Danmarks første VM på hjemmebane: Tre mål fra finalen

Domagoj Duvnjak, Kim Ekdahl, Uwe Gensheimer og Niklas Landin skal nok få opmærksomhed de næste par uger. Foto: Claus Fisker og Jens Dresling/Ritzau Scanpix samt AP Sport og Spil Eksperten guider dig: Derfor skal Mikkel ikke være på dit manager-hold

0 kommentarer
Vis kommentarer