Maratontræner brugte Sharapova-trick til at motivere Caroline

Caroline Wozniacki fik problemer med træthed mod slutningen af New York Marathon, men så fandt hendes træner og følgesvend på en motiverende metafor

På trods af alle genvordigheder kunne Caroline Wozniacki lade sig hylde ved målstregen af veninden Serena Williams. Foto: AP
På trods af alle genvordigheder kunne Caroline Wozniacki lade sig hylde ved målstregen af veninden Serena Williams. Foto: AP
Følg Tennis

Caroline Wozniacki hentede masser af respekt og ros for sin bedrift, da hun – midt i sin aktive tenniskarriere - i november 2014 gennemførte New York Marathon i en imponerende tid på 3 timer og 26 minutter.

Men hun måtte lidt af hvert igennem, før hun nåede målstregen i Central Park, afslører hendes løbetræner, som fulgtes med hende hele vejen, John Honerkamp.

Danskeren løb et lille halvt år efter det dramatiske brud med den bortløbne brudgom, den nordirske golfstjerne Rory McIlroy.

- Det var ikke noget, jeg selv bragte op, men det var der afgjort nogle tilskuere, der gjorde. De fik sagt en hel del mindre pæne ting om Rory McIlroy, fortæller han til New York Post.

Han måtte bede hende om ikke at bruge for mange kræfter på at hilse på tilskuere undervejs, men han kunne ikke gøre noget ved, at en kameramand fulgte dem tæt de sidste godt 17 af de 42 kilometer gennem byens gader.

Derfor måtte de hele tiden være bevidste om, hvordan de så ud og undgå næsepilleri, fortæller John Honerkamp, der opfattede, hvordan kræfterne langsomt sivede ud af hans kendte klient.

Derfor måtte han ty til forskellige tricks som for eksempel tennismetaforer, for at holde hende i gang mod målstregen. Og denne så ud til at virke, fortæller han:

’Du er i tredje sæt, og stillingen er 6-6 mod Sharapova’.

På det tidspunkt var russerens og danskerens anstrengte forhold endnu ikke kendt i offentligheden, men måske har han fornemmet, hvor det bar hen.

En anden af Sharapovas mindre gode tenniskolleger, Serena Williams, tog i øvrigt imod sin danske veninde ved målstregen.

Kritisk Caroline: Børnene først

Piotr om Carolines sygdom: - Nu skal vi tænke os godt om

2018 blev Carolines gyldne år - 2019 kan blive hendes sidste

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind