McEnroe klar i mælet: Caroline tættere på end nogensinde!

John McEnroe kommer med sit bud på, hvordan Caroline Wozniacki skal spille for at vinde Australian Open

Caroline Wozniacki har aldrig været tættere på at vinde en Grand Slam, mener John McEnroe. Foto: AP
Caroline Wozniacki har aldrig været tættere på at vinde en Grand Slam, mener John McEnroe. Foto: AP

- Jeg mener, at hun er tættere på at vinde en Grand Slam, end hun nogensinde har været.

Ordene kommer fra John McEnroe i en telefonkonkurrence, som Ekstra Bladet har haft adgang til forud for Australian Open, der indledes natten til mandag.

Han mener ikke, at danskeren bør ændre sit spil til de hurtige baner i Melbourne.

- Nej, det synes jeg ikke, at hun behøver. Hun har prøvet på det tidligere, men jeg mener, at hun er bedst, når hun spiller ud fra en solid defensiv, siger McEnroe.

Wozniacki på træningsbanen i Australien i dag: Fotos AP

Tragisk nyhed: Tennisstjerne død - blev bare 43 år

Verdensstjerne blev paf: Fik foto med Wozniacki

Tal overrasker Wozniacki: 'Det er crazy'

Tæt på megatalentet Clara Tauson

- I mine øjne bør Caroline satse på, hvad hun gør bedst. Hun kan bruge banens fart til sin egen fordel. Du er ikke nødt til at ramme bolden så hårdt, hvis du har styr på hastigheden, siger McEnroe.

- Måske skal du tage bolden lidt tidligere ind imellem og bruge hele banen bedre. Men hun skal ikke ændre sit spil - det vil aldrig handle om at angribe og slå vinderslag. Hun skal i stedet bruge sin egen fart til sin fordel, siger McEnroe.

Selv vandt han syv Grand Slam-turneringer fra 1979 til 1984, men det lykkedes aldrig at komme længere end semifinalen i Australian Open.

I dag arbejder den 58-årige amerikaner som ekspert for Eurosport, der dækker turneringen fra 15.-28. januar med mulighed for selv at vælge mellem kampene på de forskellige baner.

Hermed bliver der helt sikkert også mulighed for at se kvindernes øjeblikkelige verdensetter, rumæneren Simona Halep, som McEnroe også har et godt øje til.

- Simona er bedre end en som Wozniacki til at bruge sin fart til at finde vinkler uden at smadre igennem. Hun rammer bolden hårdere end Wozniacki, og hun er bedre til at tage boldene tidligt og server også lidt hårdere, siger McEnroe, der dog mener, at Halep normalt er bedre på grus og burde have vundet French Open sidste år.

Husker du Borg, Becker og McEnroe: Her er alle skandale-stjernerne i dag

John McEnroe er ekspertkommentator hos Eurosport, der sender Australian Open. Foto: Antoine Couvercelle
John McEnroe er ekspertkommentator hos Eurosport, der sender Australian Open. Foto: Antoine Couvercelle

McEnroe syder over Borg-film: Jeg ligner en idiot

Den amerikanske legende er alt i alt imponeret af Wozniacki, men peger på, at det er meget åbent.

- Jeg synes, at hun har gjort et godt job ved at spille sig tilbage i toppen blandt de 10-12 mulige vindere - måske er der endda 20, der selv tror på, at de kan vinde en Grand Slam i år, siger McEnroe.

- Sloane Stephens havde ikke vist meget, og pludselig vandt hun US Open. Jeg tror faktisk ikke, at hun har vundet en kamp siden. Det er ekstremt åbent, siger McEnroe.

- Folk havde forventet, at Serena Williams ville spille, men det gør hun ikke. Azarenka kommer heller ikke til Melbourne, og vi ved ikke, hvor Sharapova er, siger McEnroe

Wozniackis bedste resultat i Australien Open var en semifinale i 2011, mens hun sidste år blot nåede til 3. runde. Årets turnering er hendes Grand Slam-turnering nummer 43, men trods to finaler - begge i US Open - så har hun aldrig vundet en af årets fire store turneringer. Nu skal det være for verdens nummer to, der med mindst en semifinale også har chancen for at blive verdensetter igen.

WOZNIACKI I AUSTRALIAN OPEN
2017: 3. runde
2016: 1. runde
2015: 2. runde
2014: 3. runde
2013: 4. runde
2012: Kvartfinale
2011: Semifinale
2010: 4. runde
2009: 3. runde
2008: 4. runde

Caroline Wozniacki tabte finalen i Auckland forud for Australian Open. TV: AP

Skylder halv milliard: Nu spiller tennisstjerne om millioner

Undgår skumle typer: Her er største exit-fare

Nøgenbilleder lækket: 'Det mest pinlige i verden'