Mentaltræner: Williams-far tager revanche for manglende kærlighed

Mentaltræneren Erik Østenkjær er ovenud imponeret over, at tennissøstrene Venus og Serenas far Richard ud af ingenting og på en brutal baggrund har kunne føre sine døtre til tops. Men der er en forklaring på det, mener danskeren

Serena og Venus Williams' far har trodset alle tænkelige odds og ført sine døtre til tops på trods af en brutal opvækst for både ham og døtrene. Lørdag morgen mødes søstrene i Australian Open-finalen. Foto: AP/Sang Tan.
Serena og Venus Williams' far har trodset alle tænkelige odds og ført sine døtre til tops på trods af en brutal opvækst for både ham og døtrene. Lørdag morgen mødes søstrene i Australian Open-finalen. Foto: AP/Sang Tan.

Den sportspsykologiske rådgiver Erik Østenkjær er imponeret over, at Venus og Serena Williams far, Richard Williams, stort set på egen hånd har kunne føre sine døtre til tops i en sport domineret af hvide.

Særligt med tanke på den baggrund faderen har haft med fattigdom, svigtende far og vold i og uden for hjemmet. Blandt andet vold begået af Ku KLux Klan-medlemmer, som tævede faderen til blods, da han var ung.

Alligevel formåede Richard Williams at kæmpe sig ud af problemerne og starte sin egen familie og føre døtrene helt til tops inden dagens Australian Open-finale, hvor de mødes for 28. gang i karrieren.

- Han tager revanche for den kærlighed, han ikke selv fik som barn. Det viser en styrke hos ham, og at der er mere bund i det end bare at ville have sine børn til at præstere på bane. Han kender til konsekvensen  Det forhold ville du også kunne finde imellem Caroline Wozniakci og hendes far, siger Erik Østenkjær til Ekstra Bladet.

Bekymrer sig om børnene
Den sportspsykologiske rådgiver og mentaltræner mener, at Richard Williams måske har ambitioner på sine børns vegne, fordi han ikke selv opnåede den store succes som barn. Han beviser sig igennem sine børn, mener Østenkjær. Men det har ikke kammet over, som han ser det.

- Det værste, et barn kan mødes med, er ligegyldighed. Men han virker ikke ligeglad med sine børn. Han støtter dem. Engang havde han et skilt med ind på banen til en af deres kampe, hvor der stod ’Velkommen til The Williams show’. Det er en stolthed og et værdsættelse, han viser uanset, hvor gamle børnene er blevet.

Ifølge Erik Østenkjær har Richard Williams trodset alle odds. Og det har han, fordi han har haft et klart mål.

- Vi oplever alle på et tidspunkt i vores liv, at der er nogen, der ikke tror på os.  Jeg fik at vide, at jeg var ordblind, men sagde 'det skal I ikke fandme ikke bestemme'. Når man som Richard Williams' far får at vide, man ikke er noget, for eksempel blandt den hvide befolkning og Ku Klux Klan, så finder man et eller andet at modbevise det igennem. Han har haft evnen til at fokusere på én ting, sine døtres karriere, så det kunne blive en succes for ham i livet, siger Østenkjær.

Venus og Serena Williams mødes for 28. gang i karrieren. Serena Williams fører 16-11 i indbyrdes opgør og kan vinde sin grandslam-titel nummer 23 og dermed gå forbi legenden Steffi Graf på andenpladsen over flest grandslam-sejre.

Se også: Mentaltræner: Williams-far tager revanche for manglende kærlighed

Se også: Nadal vinder maratondyst: Klar til legendarisk finale

Se også: Federer afviser Wawrinka-comeback og nærmer sig triumf

Se også: Smuk situation: Rivalen hjælper legenden i maratonkamp

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere